E5200 vs E8200

TheKiller44

Megapat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Arkadaşlar, güncel bilgisayarıma birkaç yenilik yapmak istiyorum. Sizinde fikrinize danışmak istedim.
  1. 2 GB DDR2 800 MHz RAM.
  2. 320 GB harddisk.
  3. 400W PSU.
  4. ECS G31 anakart.
  5. E5200 CPU.
Arkadaşlar, şu anda kullandığım bilgisayarın bileşenleri bunlar. E5200'ü E8200'e yükseltsem gözle görülür bir performans artışı olur mu?

Arkadaşa katılmakla beraber PSU modelinizi de belirtin ki işlemci tavsiyesini ona göre yapalım. Zira Quad serisi genel olarak çok güç tüketen bir seri. Eğer PSU'nuz çok eski ve kötüyse üzerinde yazan gücü sağlayamayabilir.
Core 2 Quad serisinden bir işlemci alırsanız, gözle görülür bir fark olur. Bütçenize uyuyorsa Q9650 alın derim.
Tabii ki ne yapmak istediğinize de bağlı ama belirtmiş olduğunuz işlemciler arasında çok büyük performans farkı olmayacaktır.

Hocam Q serisi işlemci bütçemi maalesef aşıyor. E8200 istememin sebebi 35-40 TL gibi uygun bir fiyata bulunması. En fazla 50 TL bütçem var. Önerdiğiniz Q serisi işlemci var mı bu fiyata?

Q6600 bulabilirsiniz belki 50 TL civarına.

Hocam N11.com'dan baktım fakat bulamadım. LGA 775 soketi için başka bir işlemci öneriniz yok mu? Ben zaten 1-2 ay sonra SSD alacağım bilgisayarıma. Sadece Google'da kasmaları biraz önlemesi için işlemci mi yükseltmek istiyorum. Oyun veya render gibi işlerle uğraşmayacağım yani.
Q6600 bulabilirsiniz belki 50 TL civarına.

Hocam E8400 anakartıma uyum sağlar mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı