E5300 Sistem Upgrade

system car

Hectopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
oto müzik sistemleri
Yaklaşık 7 senedir kullandığım bilgisayarıma SSD ve RAM takviyesi yapmak istiyorum, bu konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var. SSD 120 GB almayı düşünüyorum, bir de RAM. Almam gereken doğru parçalar neler bilmiyorum. Sadece internet ve video izlemek amaçlı kullanıyorum bilgisayarı, oyun oynamam. Bütçem her ikisi için 200 TL civarı. Bir de montaj hakkında dikkat etmem gereken hususlar neler ?

İşlemci : Pentium Dual-Core E5300 2.60GHz
Yüklü RAM : 2 GB

Birkaç resim :

yeni1.jpg yeni2.jpg yeni3.jpg yeni4.jpg yeni5.jpg yeni6.jpg yeni7.jpg yeni8.jpg yeni9.jpg

Yardım ihtiyacım var.

LGA 775 anakart.

Bunlar CPU-Z ekran resimleri.

Yardımcı olacak kimse yok mu ?

Resimdeki RAM benim bilgisayarıma olur mu ?
ram.png

Yardım bekliyorum arkadaşlar.

Yardım istiyorum arkadaşlar. @Recep Baltaş @Ali Güngör

Bilgisayarımdaki RAM'in aynısını buldum ve satın aldım. Yarın elimde kısmet olursa. Markası, modeli, teknik verileri, her şeyi aynı. Onu montaj yaptıktan sonra SSD satın alacağım. SSD satın aldıktan sonra temiz kurulum yapacağım. Fakat bu 2 haftayı bulur.
ram yeni 1.jpg

Dosya Ekleri

• 2016-02-12 10-25-53 CPU-Z .png
    2016-02-12 10-25-53 CPU-Z .png
    14,5 KB · Görüntüleme: 226
  • 2016-02-12 10-26-34 CPU-Z .png
    2016-02-12 10-26-34 CPU-Z .png
    13,1 KB · Görüntüleme: 214
  • 2016-02-12 10-27-44 CPU-Z .png
    2016-02-12 10-27-44 CPU-Z .png
    13 KB · Görüntüleme: 226
İkinci el Q9400 bulup takabilirsiniz performans artacaktır, ayrıca kasa tertemiz benim de sistemim eski söküp baştan takıp temizledim felan ama resimdekilerle arasında fark var sizinkiler 0 gibi.

İlk olarak sağlam güç kaynağı alın. Sonrasında q9650 ve alt modellerini alın. Daha sonrasında Ssd ve R7 serisi ekran kartı alabilirsiniz.

Şuan sadece RAM ve SSD takviyesi düşünüyorum. Bu ilaveler bana bir müddet nefes aldırır, daha sonra yeni bir kasa toplamak niyetim var. RAM elime geçti, şimdi sıra SSD'de. bilgisayar 7 seneyi geçmiştir alalı ve ilk defa içini açtım, dibinde toz birikmişti onu temizledim sadece. Dediğiniz gibi neredeyse sıfır gibi duruyor içi. Hiç yerinden oynamadı 7 sene boyunca, bilgisayar masası kullanıyorum bu arada, iş yerimde kullandığım bilgisayar bu, sadece internet için kullanılıyor.

Evet arkadaşlar 2. el olarak satın aldığım RAM montajını tamamladım. Aynı marka ve model RAM bulunca hemen aldım. Şimdi sıra SSD satın alıp temiz kurulum ile 64 bit windows kurmak. Şuan sistem 32 bit olduğu için kullanılabilir RAM miktarını 3,24 GB görüyor.
küçük 2.jpg
küçük 1.jpg

Evet almak istediğim SSD tam bu. Bunun içinden kablo çıkmıyor galiba, birde SATA kablosu ve güç kablosu mu almam gerekecek.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı