E5300 sisteme Linux Lite kurulabilir mi?

Grone

Centipat
İşlemcim Intel E5300 3 GB DDR2 RAM var.
YouTube'da 480P üzerindeki videoları izleyemiyorum işlemci %100 oluyor ve donuyor.
Oyun oynamıyorum bilgisayarı günlük işlerim için ve uzaktan eğitim için kullanıyorum ama ders için YouTube'da kullanıyorum.
Linux Lite kursam yararını görür müyüm? Değer mi bilgilendirirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de E6300 4 GB RAM var 1080P video izliyorum. Windows 10 Pro'da.
E5300 4 GB ram var windows 7, 10 denedim ikisinde de kasmadan 144p dahi izleyemedim. Her türlü kasmalar oluyordu. (Sizde muhtemelen ekran kartı var.) Videoyu dondurmaya çalıştığımda gelen 10 saniyelik beklemeleri geçtim internetim yeterli olmasına rağmen bilgisayarım 480p izlerken takılıyordu. Bu sistemde GNU/Linuxa geçmek kadar güzel bir şey yok. Özellikle Arch ve yanında bir WM eklediğinde tadından yenmiyor. Benim önerim başta Linux Mint Mate kurman. Kimse Mate sürümünü önermiyor bu forumda nedense fakat ben çok memnun kalmıştım kullandığımda. Onun haricinde XFCE sürümü de gayet güzeldir. Eğer distrohopping yaşamazsanız 1 ay gibi Linux Mint kullandıktan sonra Arco kurup daha sonrasında Arch kurmanızı öneririm. Şu anki sistemimi söylemiştim zaten. 1080p 60FPS video izleyebiliyor yanında 20/30 sekme açabiliyorum. Yan tarafta not almak için Openboard, telefonumu bağlamak için scrcpy, ekran renklerini ayarlamak için redshift kullanıyorum ve bu şekilde bilgisayarım 1.5 GB ram harcamıyor bile. Kesinlikle Arch kullanmasanız bile bir süre GNU/Linux kullandıktan sonra WM kurmanızı tavsiye ederim. Hafif, güzel görünümlü ve son derece işlevsel olduğunu rahatlıkla iddia edebilirim.

Cevaplarınız için çok minnattarım YouTube'da video izleyememekten bahsederken bilgisayarın dosyaları çok yavaş attığını fark ettim yani taşınabilir HDD'den C'ye 300 kb/s ile atıyordu ilk kez başıma böyle bir şey geldi ve her şey yavaşlamaya başladı güvenli modu açtım bir sıkıntı yoktu Full hızda aktarıyordu her şey hızlıydı Windows 7 ISO dosyamdan kaynaklandığını anlamıştım format atayım dedim elimde patladı 0x80070570 vs 0x80070057 hatalarını verdi sürekli. İnternetten güvenilir ISO dosyası bulmata çok zorlandım. Sonuçta internet kafedeki tanıdığıma bıraktım Linux istediğimi söyledim tekrar çağırdığında gittiğimde Windows 7 yüklemişti. Şu an sıkıntı yok her şey yolunda ama insanların başkası adına kararlar vermesinden ya da senin için daha uygun demesinden (bazı konular hariç) daha iğrendirici bir şey yok Linux'u kullanamayacağımı söyledi ve 30TL mi aldı :)

E5300 4 GB RAM var Windows 7, 10 denedim ikisinde de kasmadan 144P dahi izleyemedim. Her türlü kasmalar oluyordu. (Sizde muhtemelen ekran kartı var.) Videoyu dondurmaya çalıştığımda gelen 10 saniyelik beklemeleri geçtim internetim yeterli olmasına rağmen bilgisayarım 480P izlerken takılıyordu. Bu sistemde GNU/Linuxa geçmek kadar güzel bir şey yok. Özellikle Arch ve yanında bir WM eklediğinde tadından yenmiyor. Benim önerim başta Linux Mint Mate kurman. Kimse Mate sürümünü önermiyor bu forumda nedense fakat ben çok memnun kalmıştım kullandığımda. Onun haricinde XFCE sürümü de gayet güzeldir. Eğer distrohopping yaşamazsanız 1 ay gibi Linux Mint kullandıktan sonra Arco kurup daha sonrasında Arch kurmanızı öneririm. Şu anki sistemimi söylemiştim zaten. 1080P 60FPS video izleyebiliyor yanında 20/30 sekme açabiliyorum. Yan tarafta not almak için Openboard, telefonumu bağlamak için scrcpy, ekran renklerini ayarlamak için redshift kullanıyorum ve bu şekilde bilgisayarım 1.5 GB RAM harcamıyor bile. Kesinlikle Arch kullanmasanız bile bir süre GNU/Linux kullandıktan sonra WM kurmanızı tavsiye ederim. Hafif, güzel görünümlü ve son derece işlevsel olduğunu rahatlıkla iddia edebilirim.

İşlemcim E5300 3GB RAM ANAKART G31MX Foxconn yükleyemedim. Linux Lite, Lubuntu vs Remix OS denedim hiçbirini yükleyemedim. UEFI BIOS Destekli MSI Laptopum vardı her şey çok kolaymış kıymetini bilememişim.

Son düzenleme:
Cevaplarınız için çok minnattarım YouTube'da video izleyememekten bahsederken bilgisayarın dosyaları çok yavaş attığını fark ettim yani taşınabilir HDD'den C'ye 300 kb/s ile atıyordu ilk kez başıma böyle bir şey geldi ve her şey yavaşlamaya başladı güvenli modu açtım bir sıkıntı yoktu Full hızda aktarıyordu her şey hızlıydı Windows 7 ISO dosyamdan kaynaklandığını anlamıştım format atayım dedim elimde patladı 0x80070570 vs 0x80070057 hatalarını verdi sürekli. İnternetten güvenilir ISO dosyası bulmata çok zorlandım. Sonuçta internet kafedeki tanıdığıma bıraktım Linux istediğimi söyledim tekrar çağırdığında gittiğimde Windows 7 yüklemişti. Şu an sıkıntı yok her şey yolunda ama insanların başkası adına kararlar vermesinden ya da senin için daha uygun demesinden (bazı konular hariç) daha iğrendirici bir şey yok Linux'u kullanamayacağımı söyledi ve 30TL mi aldı :)

İşlemcim E5300 3GB RAM ANAKART G31MX Foxconn yükleyemedim. Linux Lite, Lubuntu vs Remix OS denedim hiçbirini yükleyemedim. UEFI BIOS Destekli MSI Laptopum vardı her şey çok kolaymış kıymetini bilememişim.
Remix OS ve türevleri benim bilgisayarımda da çalışmıyor, legacy olmasından kaynaklanıyor olabilir fakat Linux dağıtımlarının kurulabiliyor olması gerekiyor. Ek olarak neden internet kafeye gidip para verdin ki? USB'ye ISO yazmak çok basit bir işlem aslında. Foruma yazsaydınız dahi yardımcı olurduk size. Eğer GNU/Linux kuracaksanız elinizdeki telefon -Android ise- yardımı ile bile usbye yazarak kurabilirsiniz. Böyle şeyler için paranıza yazık etmeyin bence. Ne Linux ne de Windows kurulumu zor değildir. Kendi başınıza da çok rahatça yapabilirsiniz. İnternette milyon tane video, metin var bu konu hakkında.

E5300 4 GB ram var windows 7, 10 denedim ikisinde de kasmadan 144p dahi izleyemedim. Her türlü kasmalar oluyordu. (Sizde muhtemelen ekran kartı var.) Videoyu dondurmaya çalıştığımda gelen 10 saniyelik beklemeleri geçtim internetim yeterli olmasına rağmen bilgisayarım 480p izlerken takılıyordu. Bu sistemde GNU/Linuxa geçmek kadar güzel bir şey yok. Özellikle Arch ve yanında bir WM eklediğinde tadından yenmiyor. Benim önerim başta Linux Mint Mate kurman. Kimse Mate sürümünü önermiyor bu forumda nedense fakat ben çok memnun kalmıştım kullandığımda. Onun haricinde XFCE sürümü de gayet güzeldir. Eğer distrohopping yaşamazsanız 1 ay gibi Linux Mint kullandıktan sonra Arco kurup daha sonrasında Arch kurmanızı öneririm. Şu anki sistemimi söylemiştim zaten. 1080p 60FPS video izleyebiliyor yanında 20/30 sekme açabiliyorum. Yan tarafta not almak için Openboard, telefonumu bağlamak için scrcpy, ekran renklerini ayarlamak için redshift kullanıyorum ve bu şekilde bilgisayarım 1.5 GB ram harcamıyor bile. Kesinlikle Arch kullanmasanız bile bir süre GNU/Linux kullandıktan sonra WM kurmanızı tavsiye ederim. Hafif, güzel görünümlü ve son derece işlevsel olduğunu rahatlıkla iddia edebilirim.
Remix OS ve türevleri benim bilgisayarımda da çalışmıyor, legacy olmasından kaynaklanıyor olabilir fakat Linux dağıtımlarının kurulabiliyor olması gerekiyor. Ek olarak neden internet kafeye gidip para verdin ki? USB'ye ISO yazmak çok basit bir işlem aslında. Foruma yazsaydınız dahi yardımcı olurduk size. Eğer GNU/Linux kuracaksanız elinizdeki telefon -Android ise- yardımı ile bile usbye yazarak kurabilirsiniz. Böyle şeyler için paranıza yazık etmeyin bence. Ne Linux ne de Windows kurulumu zor değildir. Kendi başınıza da çok rahatça yapabilirsiniz. İnternette milyon tane video, metin var bu konu hakkında.
Çok haklısın ama ben zaten 11 yaşımdan beri pc ile uğraşıyorum.Herhalde iso da sıkıntı var diye düşündüm o yüzden yedek bilgisayarım yoktu mecburdum dışardan yardım almaya :( dayanamadım HDD(D) me Linux Mint xcfe kurdum çok hızlıydı ama ekran kartımı(AMD R5 230) desteklemiyordu sayfalarda scroll yaparken ve video izlerken çok ağır tearing oluyordu araştırdım AMD resmi forumunda Linux Mint desteği olmadığı yazıyordu. Ubuntu 14.04 LTS kurdum hiçbir sıkıntı yok 1080p videoları youtubedan yağ gibi izletiyor hemde hızlı yükleniyor ben asıl ona şaşırıyorum demek ki 4 Mbps(20tl her eve net kampanyası ttnet ile bağlatmıştım) Internetle 1080p video izlenebiliyormuş Windows bu hızın yarısını çalıyor yıllardır Windows kullandığım için kendime kızgınım. Tek merak ettiğm şuan diyelim 10bin TL lik Pc imvar Win 10 kurdum bu internetle Ubuntudaki gibi Youtube da 1080p video izletir mi? Yoksa Wİndows un yapısı gereği hızlı Internet mi kullanmak gerekir? Bu farkın neden olduğunu anlamaya çalışıyorum.Son olarak sana ve diğer arkadaşlara Linux önerileriniz yardımlarınız için teşekkür ederim Youtube da 1080p video izlemek benim için hayaldi bir zamanlar ..

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı