E5300 sisteme yükseltme tavsiyesi

Dr.Mellon

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, çok eski hatta ilk bilgisayarım diyebilirim ve bu eski bilgisayarımı internette rahat dolaşacak şekilde güçlendirmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. İşlemci ile ekran kartını değiştirsem YouTube vs. internette gezinirken oluşan donmalar / kasmalar gider mi sizce?

Eski sistem:
BIOSTAR G31M socket 775 DDR2.
Kingston 2 GB 800MHz DDR2 2x2.
İşlemci de yanlış hatırlamıyorsam Intel Dual Core E5300 2.60GHz şu an yanımda değil.

YouTube video izlerken ve internette dolaşırken kasmayacak şekilde güçlendirebilir miyiz? Yardımlarınızı bekliyorum ve teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci çok da zayıf bir işlemci değil, RAM'lerini daha yüksek MHZ değerlerinde 2+2 veya 4+4 yaparsan daha sağlıklı olur.
Ekran kartın Yok sanırım, bir adet de 512 MB kadar ekran kartı lazım.

Core2 Quad işlemci + 4 GB DDR2 RAM bence bu anakart üzerine kurulabilecek en iyi sistem olacaktır.

Bölgenizde elden olmak şartıyla 2. el Core2 Quad işlemci arayın. Bunun için Letgo'dan bakabilirsin.

SSD, RAM takviyesi yaparak internet üzerinde masaüstünde rahatlıkla işlerini halledebilirsin, ama unutmaki oyunda dahil değil.
SSD, RAM takviyesi yaparak internet üzerinde masaüstünde rahatlıkla işlerini halledebilirsin, ama unutmaki oyunda dahil değil.
Aliexpress üzerinden E5450 sipariş edip rahatınıza bakabilirsiniz bir bakıma.

G31 çipsete çok yatırım yapmamak lazım. Q8300, 9300 bul ya da Xeon E5405 elindeki RAM'ın aynısından al tak zaten o anakart 4 GB'dan fazla RAM desteklemiyor. Ekran kartı olarak HD serisine bak derim HD 5670, 5770, 6570, 6670, 7730, 7750, 7770 bu kartlarda birini bulur takarsan GTA 5 orta ayarlarda 720P de bile oynarsın. NVIDIA tarafındaki kartlara bulaşma derim GT630, GT730, GT710, GT720, GT620 gibi kartlar hem pahalı hem de performansları AMD tarafındaki kartlar kadar güçlü değil özellikle HD 5770 GT630'u performans olarak neredeyse ikiye katlıyor ama fiyatları ikinci elde neredeyse aynı. Yaklaşık 400TL harcarsın. Ben daha üst Xeon işlemcilere karşıyım bu sistemde çünkü Çin'den getirtsen seneye gelir. Türkiyedede fahiş fiyatlara satılıyorlar ve o işlemcinin layığı en azından G41 çipset ve DDR3 RAM tabii ki yanına da minimum GTX750.

Dostum adam oyun oynamak için yazmamış zaten internette rahatlıkla gezmek için öneri istemiş, neden illa oyun oynayacak diye bir şey önermek zorunda kaldın ki?

İşlemci 1 ya da maksimum 1.5 ayda gelir, sipariş ettiniz mi? Ki böyle yazıyorsunuz bir sorun mu yaşadınız efendim?

SATA 3 desteği olsa belki SSD'de takabilirdin tam hızda çalışması için ama yine de SATA 2'de de SSD, HDD'ye göre daha hızlı çalışır diye düşünüyorum yani hissedilir fark olur o yüzden onu da düşünebilirsin ve RAM olarak 4 GB olsa + E8400 ya da 2. elden Q6600/Q8400 vs iyi fiyata satılıyor onlar da olabilir.

Tüm cevap yazıp öneride bulunan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bunları en kısa zamanda deneyeceğim hocam teşekkür ederim. Zaten daha önce senin önerdiğin sıfır sistemi topladım ve şuan oradan yazıyorum gayet güzel sistem topladın teşekkür ederim tekrardan
Bu arada senin sistemini de merak etmiyor değilim yani

E2180 + gma 3100. Bu arada 10600 bence 10600K değilse alınmaması gereken bir işlemci. Yani 1400-1500 TL civarında 10400F/10500 + T6 Ultra çok çok daha mantıklı olurdu ya da sanırım K'sız 10600'ün fiyatı 2000 TL falan ama şuan 10600KF fiyatı 2300 TL yani bence iade edebiliyorsan 10400F/10500 + T6 Ultra çok daha mantıklı olur.

En başından 10600K almak istiyordum ama bütçeyi daha fazla zorlayamadım iade içinse geri alacaklarını pek sanmıyorum kullandık sonuçta ama ben memnunum şuan istediklerimi karşılıyor uzun bir sürede değişim yapmayacağım bu zamana kadar ilk defa bu kadar pahalı bir bilgisayar aldım borca girerek yıllar sonra artık beni 3 - 5 - 10 yıl kadar götürürse iyidir

Bakarsın ilerde paramız olursa bir tık olarak 10700K alırız diğerini satıp ama pek gerek olacağını sanmıyorum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…