E5300'den Xeon X5460'a geçiş nasıl olur?

JRBozer61

Femtopat
Daha fazla  
12 yıllık sistemimde işlemcimin artık çok düşük kaldığını ve birçok oyunda ben ekran kartımdam dolayı sansam da işlemciden dolayı çok problem çıkardığını fark ettim. E5300'den Xeon X5460'a geçmek istedim. Az araştırma yaptım ve işlemciyi anakarta montajladıktan sonra bilgisayarı açıp format atmadan kaldığım yerden devam edebilir miyim merak ettim fakat bu konuda pek bir yazı veya video göremedim. O yüzden sizden eğer vaktiniz varsa biraz yardım isteyebilir miyim?
Anakart: ECS G31T-M7 LGA 775.

Son düzenleyen: Moderatör:

Buyrun anakartınız bu sanırım. Anakartınıza uygun güçlü bir işlemci seçebilirsiniz. İşlemciyi takmadan önce uygun bios güncellemesini yapın yeterli formata felan gerek yok.

Peki sizce seçtiğim işlemci iyi bir işlemcimi yoksa aynı fiyatlarda daha güzel işlemciler önerebilir misiniz
Peki sizce seçtiğim işlemci iyi bir işlemcimi yoksa aynı fiyatlarda daha güzel işlemciler önerebilir misiniz

Core2 quad işlemcilere bakabilirsiniz. Ayrıca verdiğim siteden anakartınıza bakın, support kısmında CPU bölümünde desteklenen işlemciler yazıyor. Anakartınızın iki farklı versiyonu görünüyor (rev1. 0, rev7.0) anakartınız hangisi ise ona girip bakabilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla xeon işlemci desteği yok kartınızda. Quad q9500 veya 9650 gibi işlemci bulabilirseniz güzel fiyata alıp kullanabilirsiniz.

peki söylediğiniz işlemcileri destekliyormu anakartım

Evet rev1 versiyonu. Buyrun bunlar da uyumlu quad işlemciler. Fiyat ve işlemci araştırması yaparak işlemci seçebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20201228_222505_com.android.chrome.jpg
    66,2 KB · Görüntüleme: 43
  • Screenshot_20201228_222526_com.android.chrome.jpg
    64,7 KB · Görüntüleme: 39
eyvallah çok sağol öok teşekür ederim. q9550 alıcam ben 9650 bulamadım buldumda yani fırsatçılar satıyo uçuk fiyatlara ben q9550aldıktan sonra acaba herhangibir bios güncellemesi yapmama gerek varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…