E5400 sisteme yükseltme önerisi

Kehriban

Hectopat
Daha fazla  
RAM: 2 GB.
SSD: 120 GB.
Ekran kartı: Intel Express chipset family.
İşlemci: Intel Pentium Dual-Core E5400 2.70 GHz.
Anakart: MS-7529
PSU: 240W.

Sistemimi Valorant'ı 60-70 FPS oynatır hale getirmek istiyorum ve bütçeyi ne kadar az tutarsam o kadar iyidir. Tavsiyeleriniz için teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı Gigabyte G41m combo anakart al ya da ASUS P5KPL am SE ve işlemci olarak E8600 veya Q serisi işlemci vardı veya Xeon işlemci oluyordu. RAM 8 GB olacak. R7 240 veya 265 olması lazımdı ekran kartı olarak. 1TB HDD marka olarak WD Blue. PSU yeter diye düşünüyorum. Ve bu sistemle hiçbir şey yapamazsın hiçbir şeye yetmez anca SSD ve PSU'su iş görür.

Hocam valorant falan açmıyor zaten açılır hale gelsin en azından bi 50-60 fps oynanır hale getirmek istiyorum.

En az Q9550 gerekiyor Valorant için. Tabii ki ekran kartı da lazım fakat PSU'dan patlıyoruz, ayrıca RAM'de az Yani nereden baksak elimizde kalıyor sistem.

En az Q9550 gerekiyor Valorant için. Tabii ki ekran kartı da lazım fakat PSU'dan patlıyoruz, ayrıca RAM'de az yani nereden baksak elimizde kalıyor sistem.

En az E8400 istiyor Valorant destek yazmıştı herhalde görmüştüm bir yerde.

En az E8400 istiyor Valorant destek yazmıştı herhalde görmüştüm bir yerde.

E8400 altından kalkamaz o yükün, Q9550 bile zar zor 75 FPS'lerde GT730'a yetebiliyor. En kötü Q9550 ve GT730 alırsanız oynayabilirsiniz. Tabii RAM'in de 6 GB olması lazım fakat anakart desteklemiyor o kadar da... 4 GB'a çıkarabiliriz ancak, o da yeter mi şaibeli.

Core 2 Quad ya da Xeon E54xx ailesinden bir işlemci ile 4 çekirdeğe geçmek kayda değer bir performans artışı getirir. Bu işlemciler 100-250 TL arasında ikinci elde bulunabilir. R7 240 ya da GT 730 gibi bir ekran kartı da piyasada garanti durumu ve bellek özelliklerine göre 250-600 TL arasında bulunuyor. Windows 7 ile kullanırım derseniz RAM'i 4 GB'a tamamladıktan sonra çok da akıcı olmasa da Valorant oynanabilir. Ancak Windows 10 kullanmak isterseniz ya da genel olarak akıcı (60FPS barajını bir miktar aşabilecek) bir deneyim elde etmek isterseniz 8 GB RAM ki anakartınız bunu desteklemiyor.

Hocam ben E8400, R7 240 Dual Channel RAM 8 GB sistemle oynuyorum rahat arada takılmalar oluyor arada onlarda HDD'den dolayıdır diye düşünüyorum.

Hocam Anakart,Ram,İşlemci falan 2. el olarak ortalama kaça mal olur bana?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…