E5440 Overclock Yapma

Yer
Troposfer
Arkadaşlar merhabalar. E5440 işlemcim var. Anakartım MSI MS-7529. Overclock desteği var mı yok mu bilmiyorum ancak CPU frekansını 360 yaptığımda "CPU Ratio" ile beraber, 3060 MHz'ye çıkıyor toplamda. Yani 3 GHz'yi geçebiliyorum. Ancak voltage değerini bir türlü artıramıyorum. BIOS'umda menüsünü bulamadım. Sorunum şu, frekansı artırıp GHz'yi yukarı çekebiliyorum ancak yeterli güç vermediğim için CPU'm çalışmıyor ve ekrana görüntü gelmiyor. BIOS pilini ve RAM'leri çıkarıp tekrar takmak zorunda kalıyorum. İşlemcimin ısı sorunu yok. 35 derecede çalışıyor boşta. Yükte 51 derece genelde. Yani 3.5 GHz'ye çıksam, 60-70 olur en fazla. Ne yapabilirim, bekliyorum önerilerinizi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu da fotoğrafı. Bu değerleri değiştiremiyorum. CPU Voltage'ı değiştiremeyince, CPU frekansını artırsam bile, güç gelmediğindendir heralde, yeniden başlattığımda, bilgisayar çalışsa bile ekrana görüntü gelmiyor.

Yapamazsın dostum anakartın P35 P45 chipsetli olması lazım. Bende de G41 var yapamıyorum 3.09' dan yukarı çıkmıyor malesef voltaj versem de olmuyor. Bu anakartlarda FSB değeri çok yükselmiyor yani OC desteği yok.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam, ben de bu cevabı arıyordum. Destek var mı yok mu emin değildim. Yani 333 x 8.5 ile 2830 Mhz değerine gelen CPU'ya "Vcore" desteği veremediğim için CPU çalışmıyor diye düşünüyordum. Destek olmadığını varsayıyordum ama bu sefer de neden bu değişiyor o zaman diye aklıma geliyordu. Açıklık getirdiğiniz için teşekkür ederim. Konu kapanabilir.

Hocam bende ASRock G41C GS anakartı var işlemci olarak da Xeon E5440 var overlock nasıl yapabiliriz buna teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…