Çözüldü E5450 sistem kendi kendine reset atıyor

• Konuyu başlatan odunq
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 700
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
775pin anakart vardı. E5450 Xeon işlemci alıp modlu BIOS yükledim. AIDA64 ile test yaptım 20dakika falan aşırı sıcaklık sorunu veya kapanma olmadı. Daha sonra oyun test için Steam'den oyunu yüklerken baktım yeniden başladı. Sonra bir daha yaptı. PSU değiştim güç ile alakalı mi diye sonra yine oldu. Onu değiştiğime göre şu anda anakart işlemci veya RAM problemi yaşıyorum diye düşünüyorum. Ama bunların hepsini tek tek denemeden önce burada da bir sormak istedim. Bilgisayar neden mavi ekran vermeden reset atar?

Yapılan bir OC ayarı da sebep olabilir. Böyle ayar yaptıysanız geri alıp deneyin.

Yapılan bir OC ayarı da sebep olabilir. Böyle ayar yaptıysanız geri alıp deneyin.
Yok hocam hiç ellemedim o kısmı her şey otomatik BIOS ekranında. İşlemci de 3000 MHz olarak görünüyor Windows içinde. Reset işi garip geldi, ısınıp kapanabilir, mavi ekran verir yeniden başlar anlarım ama aniden reset atması PSU problemi hariç ilginç.
Biraz uğraş sonucunda bulmuş oldum.
Çözüm: E5450 kendi ısınmasını kontrol altına alsam da anakartın güney köprüsünü aşırı ısıttığını fark ettim. Elle kontrol edince soğutucu üstünde el tutulmayacak şekilde ısınma oluyor. Normal bir Quad Core işlemci taktığımda sıcaklık normal seviyelere dönüyor ve kendiliğinden reset atma durumu ortadan kalkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı anakartlarda böyle problemler olabiliyor. Mod'lu BIOS bile olsa sıkıntı yaşayan arkadaşlar oluyor.

Bazı anakartlarda böyle problemler olabiliyor. Mod'lu BIOS bile olsa sıkıntı yaşayan arkadaşlar oluyor.
Evet, maalesef öyle görünüyor. Çalışma hususunda sıkıntı olmasa dahi aşırı ısınma ile gelen problemler ortaya çıkıyor demek ki.

Geçmiş olsun hocam, E5450'yi aratmayacak bir işlemci istiyorsanız Q9650 bakabilirsiniz, kendim de kullanıyordum ve kaya gibiydi hâlâ :)
İlk açtığım konuda da söylemiştim, elimdeki anakartları değerlendirmek amacı ile yola çıkarken deneme amaçlı E5450 macerasına atıldım. Ama görüyorum ki her anakartla tam uyumu söz konusu değil. Çalışma konusunda olmasa bile sıcaklık konusunda sıkıntı çıktı. Normalde anakartın destek listesinde yer alan bir işlemci ile stabil çalışma konusunda sıkıntı yaşama durumu çok nadirdir fakat işin içine Xeon girince işin rengi değişiyormuş.

Kasada eksik parçam işlemci. Topladıktan sonra satışa çıkaracağım fakat kendim alacak olurken yapılabilecek kontrolleri, satışa hazır hale getirmeden de yapmam gerektiği için bu eksiklikleri fark ediyorum. Ekonomik olduğu için Xeon işlemciye yönelmiştim ama elimdeki diğer anakartlarla da stabilitesini denedikten sonra olumsuz sonuç alırsam Q8xxx serisi işlemcilerle toplamaya devam edeceğim. Ekonomik açıdan Q9xxx serisi işlemciler amacıma uygun olmayacaktır. Öneri için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı