E5450 vs E5440

RaseWhizx

Hectopat
Daha fazla  
Gigabyte GA-G41MT-D3 775 pin bir anakartım var. Aliexpress'ten Xeon işlemci almak istiyorum. Fakat Xeon modellerinde E, X, L gibi seriler var. Hangisini seçmeliyim? E5450 yaklaşık 90 TL iken, E5440 52 TL. Aralarında farklar nedir? E5450'ye 90 TL vermek yerine aynı performansta daha ucuz bir Xeon işlemci bulabilir miyim? Veya E5450 yerine daha ucuza E5440 almak daha mı mantıklıdır? Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Bu arada PSU Nagat 350 Watt.
Ekran kartı GTX 750 Ti olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vay be o kadar fark var mıymış? Halbuki tek çekirdek performansları hemen hemen aynı. Sentetik testlerde de yine neredeyse aynı skorlara sahipler. İkisinin transistor sayısı, TDP değerleri, FSB hızları ve önbellek miktarları dahi aynı. Sadece 5450 3 GHZ iken diğeri 2.83 GHZ.
Sanırım telep yogunluğuyla alakalı bir durum bu zira herkes almışken 5450 alayım diye düşünüyor bence

E5440 al. Bunlar sunucu işlemcisi olduğu için silikon kalitesi yüksek işlemcilerdir.

Yapıştır biraz da OC, tadından yenmez

Anakartımda OC potansiyeli var mı bilmiyorum, ama araştıracağım teşekkürler.
Sadece GHz değer farkı varsa, yaklaşık 40 TL fazla vermeye gerek var mıdır? Sizce hangisini almalıyım?

Sadece GHz değer farkı varsa, yaklaşık 40 TL fazla vermeye gerek var mıdır? Sizce hangisini almalıyım?

Dümdüz FSB arttıracaksın. O anakartla OC yapabilirsin. Sadece soğutucuya dikkat et. OC yapmasan bile stok soğutucuyla yolda kalırsın.

Dümdüz FSB arttıracaksın. O anakartla OC yapabilirsin. Sadece soğutucuya dikkat et. OC yapmasan bile stok soğutucuyla yolda kalırsın.
Overclock işlemini BİOS'tan denemiştim bir keresinde. Sadece Ghz'yi ayarlardan arttırdım direk. Fakat bilgisayar fazla ses çıkarınca fazla ısındığını düşündüm ve normal değerlere döndürdüm. Ucuz yollu beni yarı yolda bırakmayacak bir soğutucu tavsiyeniz var mı?

Bende Xigmatek SD964B var. Bu tür soğutucular veya daha iyileri işini görür.

Bende Xigmatek SD964B var. Bu tür soğutucular veya daha iyileri işini görür.
Daha uygun fiyatlı yok mu hocam? Çünkü O.C. yapmak şart değil ucuz bir şey taktığımda değmeyecekse stokla O.C. yapmadan yoluma devam ederim.

Bilemiyorum işte kağıt üzerinde tek fark birinin GHZ'i biraz daha fazla. 5450 ile 5460'ın testlerini yapılmış bir forumda, orada bu ikisi arasında çok az fark var, buradan yola çıkarak 5440 ile 5450 arasında da yine kağıt üzerinde olduğu gibi çok az bir fark olacağı sonucuna varabiliriz bence. Karar senin ben 5440 alacağım büyük ihtimalle.
Bu konuyu araştıracağım, şimdilik 5440'dan yana oyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…