E5700 sistem yenileme

Bütçe
1500 TL

susamcocuk

Centipat
Makaleler
13
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci Lise
Anakart: ASUS P5G41T-M lx.

İşlemci Intel Core Pentium E5700.

Ekran kartı dahili Intel G41 Express chipset.

PSU: 300W.

RAM: 2 GB 667 MHz. DDR3.

Ben nasıl bunu yenilebilirin.

Ekran kartı al, RAM'i 4+4 yap ve işlemcini Q8000 serisinden bir işlemciye yükselt ama benden sana tavsiye uzun süre Intel Q6600, GT730 4 GB OC ve 8 GB DDR3 RAM'li sistem kullandım, bence bütçeni biraz artır ve sıfır PC topla. Artık oyunlar 16 GB RAM istiyor bu devirde :D

Ekran kartı al, RAM'i 4+4 yap ve işlemcini Q8000 serisinden bir işlemciye yükselt ama benden sana tavsiye uzun süre Intel Q6600, GT730 4 GB OC ve 8 GB DDR3 RAM'li sistem kullandım, bence bütçeni biraz artır ve sıfır PC topla. Artık oyunlar 16 GB RAM istiyor bu devirde :D.

Cevaplar için teşekkür ederim ama bu bilgisayarı Benin ana sistemin değil yedek sistem olacak zaten bende var.
Yenilemekten kastınız yükseltmekse pek fayda etmez o sisteme. Yeni bir sisteme bakabilirsiniz. O sisteme harcadığınız para için ileride üzülürsünüz.

Cevaplar için teşekkür ederim bu benin ana sistemin değil yan sistem ben bunu Cs go 40 50 fps almasıyı istediğim için yükselicem

Herkes ezbere konuşuyor artık. Anakart yükseltmeye açık. Şimdi işim var birazdan yazacağım.
Bana ithafen yazdınız sanırım. Anakart yükseltse DDR3 RAM boşa gidecek. PSU çok düşük. Anakartını sökete uyumlu alsa bile aynı işlemciyi mi kullanacak? Nasıl bir öneri sunacaksınız çok merak ettim. Bu kadar şeyi yükseltince zaten yeni sistemden farksız oluyor.

Bütçe yok sanırsam. RAM'i sat 4+4 RAM al. İşlemciyi sat Quad serisinden 8xxx veya 9xxx al veya modlanmış Xeon işlemci al, önerim E5430 ve üstüdür. Üstüne de HD 7850, GTX 750, GT 1030 tarzı kart al.

Buyrun

Dosya Ekleri

• q2.png
    q2.png
    57,6 KB · Görüntüleme: 56
  • q1.png
    q1.png
    69,9 KB · Görüntüleme: 53
@Marked One Önce senin olayını yazayım. Sadece sana değil, genel olarak konuşuyorum. Sistem yükseltme konularında ilk anakarta bakarsın. Soket ölü ise misal LGA1151 (7.Nesil) veya soket çok eski yani tıkanmış ise LGA775 (Max E6700 + 4GB RAM destekleyen anakartlar) o zaman sistemi komple satıp yeni sistem topla dersin. Mantıklı olan da odur zaten. Şimdi arkadaşın anakartına bakıyoruz. RAM desen 8 destekliyor, işlemci desen Quad destekliyor, O.C desen yapılabiliyor e amacını da yazmış, CSGO'da şu kadar FPS istiyorum diye. O vakit donanım yükseltmesi önerisi yaparsın, hepsini sat yeni sistem al demezsin. Bu cümleyi yukarıda bahsettiğim durumlarda dersin artık her konuda bu şekilde ezbere konuşuyor millet.

Ayrıca şuan 3 tane yan kasam var ben de DDR3 kasa satıyorum, ek iş denilebilir. Birinde yukarıdaki aynı anakart + Q8400 + 8GB RAM + GTX750ti var, 900P de açmadığı oyun yok. Yani bu işlerden az çok anlıyorsak yorum yapmak daha sağlıklı olur.

ben bunu Cs go 40 50 fps almasıyı istediğim için yükselicem
Gelelim senin olayına. Bütçeye göre değişik şekiller var şu şekilde yükseltme yapabilirsin.

Win7 kullanılıyorsa;
4GB RAM + Q8400 + HD5770 veya GTS250

Win10x64 kullanılıyorsa
8GB RAM + Q8400 + GTX750ti veya RX460

İyi sosyaller.

@Marked One Önce senin olayını yazayım. Sadece sana değil, genel olarak konuşuyorum. Sistem yükseltme konularında ilk anakarta bakarsın. Soket ölü ise misal LGA1151 (7.Nesil) veya soket çok eski yani tıkanmış ise LGA775 (Max E6700 + 4GB RAM destekleyen anakartlar) o zaman sistemi komple satıp yeni sistem topla dersin. Mantıklı olan da odur zaten. Şimdi arkadaşın anakartına bakıyoruz. RAM desen 8 destekliyor, işlemci desen Quad destekliyor, O.C desen yapılabiliyor e amacını da yazmış, CSGO'da şu kadar FPS istiyorum diye. O vakit donanım yükseltmesi önerisi yaparsın, hepsini sat yeni sistem al demezsin. Bu cümleyi yukarıda bahsettiğim durumlarda dersin artık her konuda bu şekilde ezbere konuşuyor millet.
Hocam amacını ben mesajı yazdıktan sonra söylemiş. Yoksa CS:GO o kadar sistem isteyen bir oyun değil. Amacının bu olduğunu bilseydim yükseltme yapılabilir derdim. İleriye dönük bir yükseltme istediğini düşünerek öyle yazdım. Anakart 8 GB RAM desteklediği ve DDR3 olduğu için ileriye dönük olmayacağını düşündüm. CS:GO oynayacağını konuya ya da başlığa yazsaymış ona göre cevap verirdim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı