Hocam Linux kurmak istemiyorsun ama donanımlar Linux diye bağırıyor. Bu donanıma denk sisteme sahibim, hatta profilimde mevcut bakabilirsin. Sizin gibi ben de Windows'tan vazgeçmek istemediğim için direttim. Uzun süre 7 kullandım. Baktım temel programlarda bile sıkıntı çekiyorum, 8.1 denedim. Haliyle kasıyordu. Program desteği sıkıntısını da halen çözememiştim. Custom Win10'lara bakınmaya başladım. Atlas 1803, Rekos 1709 falan denedim yine memnun kalmadım. En son SSD takıp LXLE linux ile aradığımı buldum. Kasma donma yoktu. Şimdi de birkaç sebepten ötürü geri 5200 rpm'li eski bir HDD'ye geçiş yaptım ve antiX 22 kullanıyorum. Memnunum. Oyun da oynuyorum günlük işlerimi de hallediyorum.
Kısacası... Günümüzde hiç değilse Windows 10 tabanlı hafif custom işletim sistemi kullanmadıktan sonra Windows kullanmanın mantığı yok. Win7, Win8.1'in yapacaklarının %90'ını ve hatta daha fazlasını hafif Linuxlar zaten yapıyor. Üstelik crackle, antivirüsle uğraşmaya gerek de yok. Hafiflik olarak da gayet iyiler mesela benim kullandığım antiX 22 hem güncel hem 64 bit hem de boşta 150 mb ram kullanıyor.