Arkadaşlar sorunum şu bilgisayarda oyun oynarken, internette gezinirken, arkadaşlarımla mesajlaşırken hatta ana menüde dururken bile bilgisayarın ekranı aniden siyah oluyor. Ses devam ediyor. CSGO'da oyun takılıyor CTRL+Alt+Del yapınca düzeliyor. Fortnite'de direkt oyun kapanıyor.
Overclock işlemiyle ekran kartının hızını arttırdım onunla mı bir alakası var diye hızlandırarak 30 dakika bile oynayamadan aynı sorun oluyor.
Monitörümü güncelledim (HP L1750) ayrıca monitöre reset attım yine aynı sorun. VGA kablosunu değiştirdim devam etti.
Driverleri güncelle demeyen her türlü driver güncel. Monitörlede bir alakası yok bilgisayarı televizyona takarak da denedim televizyonda da aynı sorun.
Virüs taramasını her bilgisayara girişimde yapıyorum.
Not: Bilgisayarım 6-7 senelik ve daha yeni temizlendi.
Harici ekran kartını çıkartın, dahiliden görüntü alın. Yani GT 710'u anakarttan çıkartın öyle test edin. Ekran kartını çıkartmışken işlemci/RAM/HDD i de çıkartıp tekrar takın. Sadece ekran kartını geri takmayın. Onboard üzerinden görüntü alın.
Harici ekran kartını çıkartın, dahiliden görüntü alın. Yani GT 710'u anakarttan çıkartın öyle test edin. Ekran kartını çıkartmışken işlemci/RAM/HDD i de çıkartıp tekrar takın. Sadece ekran kartını geri takmayın. Onboard üzerinden görüntü alın.
İşlemciyi çıkarma şansım yok(termal macun alsam bile nasıl sürüp takacağımı bilmiyorum belki sorun çıkartabilirim diye denemiyorum ve de zaten işlemciyi bilgisayarcı temizlemişti)
Ram 2x2 ikisini de tek tek çıkartıp denedim ramlerde bir problem yok
Hddleri deneyeceğim
Ekran kartını çıkardım sorun devam ediyor
Onboarddan devam ediyorum
Onboard driverini güncelledim hala sorun çıkmadı Nvidia GT 710'un teknik özelliklerinde minimum sistem gücünde 300v yazıyordu benim Psu 230 v onunla alakası var galiba değil mi?
Evet PSU dan kaynaklanıyor.Dandik sertifikasız 230W PSU kullanıyorsunuz galiba.Sertifikasız bir PSU dan 230W dan çok daha azını alırsınız,kayıp olur.Başka bir en az 300W PSU ile deneyin.
Evet PSU dan kaynaklanıyor.Dandik sertifikasız 230W PSU kullanıyorsunuz galiba.Sertifikasız bir PSU dan 230W dan çok daha azını alırsınız,kayıp olur.Başka bir en az 300W PSU ile deneyin.