E6300 - Radeon 2400 sistem Windows 8.1'e yükseltilmeli mi?

EnesShn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 4 GB RAM, Intel Core 2 Duo E6300, ATI Radeon 2400 HD Pro ekran kartlı bir sistemim var ve Windows 7 kullanıyorum. Yeni bir SSD almayı düşünüyorum. SSD aldıktan sonra sisteme tekrardan Windows 7 kurmak ile Windows 8.1'e geçmek arasında kaldım. İnternetten biraz bakındım ve sanırım sistemim Windows 8.1'i destekliyor ancak performansımın düşmesinden de korkuyorum. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Merhaba. 4 GB RAM, Intel Core 2 Duo E6300, ATI Radeon 2400 HD Pro ekran kartlı bir sistemim var ve Windows 7 kullanıyorum. Yeni bir SSD almayı düşünüyorum. SSD aldıktan sonra sisteme tekrardan Windows 7 kurmak ile Windows 8.1'e geçmek arasında kaldım. İnternetten biraz bakındım ve sanırım sistemim Windows 8.1'i destekliyor ancak performansımın düşmesinden de korkuyorum. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Hayır hayır, korkmayın SSD 8.1 için iyi bir performans verecektir. Hatta embedded industry Pro kurun. Hız iki katına çıksın.

4 GB RAM adına normal Windows 8.1 kurmak daha iyi olacaktır. Industry Pro sürümünü denemiş biri olarak kapatma tuşu ve metro arayüzde hafif takılmalar oluyor.(8.1, 7'ye göre şu an için hem güvenlik açısından hem de stabilite de daha iyi)

Performansınız düşmez Windows 7'yi kaldıran bilgisayar Windows 8.1'i hayli hayli kaldırır yani seçeneğe gerek yok bence Windows 7'nin desteği de yok direk geçin Windows 8.1'e Home sürümünü tavsiye ederim Pro kurmayın.

Industry Pro'nun normal sürümle arasındaki tek fark metro uygulamalarının olmaması mı?

Evet, metro programları yok. Ve bazı küçük ayarlar bulunduğundan diğer 8.1'lerden daha hızlı 600 ila 1000 MB arası sistem belleği kullanımı var. Mesela benim 4 GB RAM'im var 3.2 GB kullanılabilir RAM'im var yani siz düşünün.

Evet, metro programları yok. Ve bazı küçük ayarlar bulunduğundan diğer 8.1'lerden daha hızlı 600 ila 1000 MB arası sistem belleği kullanımı var. Mesela benim 4 GB RAM'im var 3.2 GB kullanılabilir RAM'im var yani siz düşünün.

Bende kuracağım da Office falan kurulu geliyor sanki böyle zorunlu key istiyor gibi duruyor ben şu anki Windows 8.1'i ei. CFG yoluyla key istemeden kurdum fakat ındustry Pro'da farklı olur mu?
Bir de driver kurarken falan sorun çıkarır mı son olarak güncelleme geliyor mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı