E6300 sistem ısınma sorunu

TheNew

Decapat
Öncelikle merhaba, benim sorunum işlemci sıcaklığı ile ilgili konuyu mümkün oldukça kısa tutmaya çalışacağım.

Intel Pentium Dual Core E6300 işlemcim var (anlayacağınız üzere son derece eski bir işlemci). AIDA64 ile sıcaklık ölçümü yaptım ve beklediğimden yüksek değerleri gördüm. Intel'in sayfasında ise işlemcinin en yüksek 74 C'de çalışabileceği söyleniyor. Ayrıca fan olarak stok fanı kullanıyorum, macunu yakın zamanda yeniledim. Kasayı biraz temizledim ancak fanda bir temizleme yapmadım. Aynı zamanda kasada hava sirkülasyonu nasıl bir fikrim yok kasa kapalı bir alanda duruyor. Sistem boştayken sıcaklık değerleri:
sistem boşta.png

Ayrıca bir de oyunda denedim. (Pentium 4 ile minimum grafik ayarlarında çalışacağı söylenen EU 4) asıl yüksek değerler yük altındayken bu şekilde oluyor:

yük altında.png

Aşağı yukarı bu değerleri alıyorum. Ancak biraz daha akıcı oynamak için çözünürlüğü düşürdüğümde ise 91 C'lere kadar çıktığını görüyorum. Sizce problem var mı? varsa ne yapılması gerekir? (Sistem gereksinimlerinde oynayabileceğim söylenen oyun için bir harcama yapmak istemiyorum o yüzden işlemcimi değiştirmemi son tavsiye olarak söylerseniz memnun olurum.)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı