Bugün dolaşırken birkaç yerde Lubuntu, Xubuntu, Kubuntu gibi sistemlere denk geldim. Çok iyi performans verdikleri söylenmiş. Bu benim de biraz kafama yatmadı değil. Sistemler hakkında fazla bir bilgim yok, ilk kez deneyeceğim. Windows 10 kullanıyorum, sistemimi de aşağıya bırakacağım. Bu işletim sistemine geçersem bana ne gibi fayda ve zararları olur? Programlar ve oyunlar konusunda çok sıkıntı çekilir mi? Geçmem veya geçmemem hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bugün Linux Mint yüklemeyi denedim. Hem Windows hem de Linux Mint kullanmak için diski ayırıp farklı bir yer açmayı denedim. Fakat MBR Disk olduğundan dolayı 4'ten fazla oluşturulmuyormuş. Araştırdığımda programla GPT dönüştürülebileceği yazıyordu fakat anakartın desteği olduğunu sanmıyorum.
Bunun dışında USB kurulum oluşturmak için ISO dosyasını Etcher adlı programlama kurmayı denedim. Bunun dışında birkaç program başarısız oldu. Bunda kuruldu fakat USB takılı iken bilgisayarı açtığımda kilitleniyordu. Boot gibi tuşların bilgisi olan ilk başlama ekranında kilitleniyordu, klavye ve farenin ışığı yanmadığından anlaşılıyordu, okumadı. Ancak USB çıkarıp yeniden başlattığımda düzgün açıldı.
Bu 2 sorun hakkında bir fikriniz varsa yardımlarınızı bekliyorum.