E6500 işlemcili sisteme yükseltme önerisi

Cg2611

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Pentium Dual Core E6500 işlemcili bilgisayarım var. LGA775 soket desteği var. i3 veya i5 takmak istiyordum fakat soketler desteklemiyormuş sanırım. Ben de Core2 Quad veya Extreme takayım dedim. Fakat Extreme de stoklarda bulamadım. Biraz bakındım, 3-4 güne kadar alacağım ve en uygun olan işlemci Core2 Q9400,2.66 GHz gibi geldi bana. 300-400 lira arası verebilirim şu anlık. 1-1.5 yıl arası götürsün yeter diyorum. 4 GB RAM var 4 GB daha takviye edeceğim işlemciyle beraber. Ekran kartım 1GB AMD Radeon HD 6550 daha sonra değiştirip 2 GB alacağım. Oynadığım oyunlar FIFA 14, Metin2, Resident Evil 5-6, Crysis1-2, LoL, CoD 5-6 gibi oyunlar. Yüksek ayarlarda 35-100 arası FPS alıyorum bu oyunlarda, 35'in altına düşmüyor aslında. Yeni oyunlarla pek işim yok açıkçası zaten çok fazla da oynamıyorum işten dolayı. Oynadığım zaman da rahat oynarsın istiyorum. Bahsettiğim işlemci ve RAM takviyesi yeterli ve gelir mi sizce? Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
100 liraya 2. el Q6600 bulunabilir sarı sitede. Aynı performansı veriyor zaten. Araştırıp bir bakın isterseniz. 4 GB RAM takviyesi ile daha performanslı olur. Ekran kartı ise oynadığınız oyunları idare edecek düzeyde.

100 liraya 2. el Q6600 bulunabilir sarı sitede. Aynı performansı veriyor zaten. Araştırıp bir bakın isterseniz. 4 GB RAM takviyesi ile daha performanslı olur. Ekran kartı ise oynadığınız oyunları idare edecek düzeyde.
Ramden dolayı 10 dan Windows 7 home basic'e geçiş yaptım. Çünkü boştayken 2 GB kullanıyordu. 4GB takviyeden sonra tekrar yükselteceğim Windows 10'a. Ram takmak şart 😂. İşlemciyi sıfır almak istiyorum 1-2 sene idare etsin yeterli benim için. O yüzden ikinci ellere pek sıcak bakmıyorum. Teşekkür ederim :)

RAM'den dolayı 10'dan Windows 7 Home Basic'e geçiş yaptım. Çünkü boştayken 2 GB kullanıyordu. 4 GB takviyeden sonra tekrar yükselteceğim Windows 10'a. RAM takmak şart 😂. İşlemciyi sıfır almak istiyorum 1-2 sene idare etsin yeterli benim için. O yüzden ikinci ellere pek sıcak bakmıyorum. Teşekkür ederim :)

Usta kötü bir haberim var o işlemcilerin sıfırı yok.

RAM'den dolayı 10'dan Windows 7 Home Basic'e geçiş yaptım. Çünkü boştayken 2 GB kullanıyordu. 4 GB takviyeden sonra tekrar yükselteceğim Windows 10'a. RAM takmak şart 😂. İşlemciyi sıfır almak istiyorum 1-2 sene idare etsin yeterli benim için. O yüzden ikinci ellere pek sıcak bakmıyorum. Teşekkür ederim :)

Windows 10'un sade sürümleri var. LTSB ve LTSC gibi. Bütün gereksiz şeylerden arındırılmış şekilde. Onlara bakabilirsiniz.

Usta kötü bir haberim var o işlemcilerin sıfırı yok.
Hadi ya. Bilmiyordum valla. İkinci el ise eğer bunlar, sıkıntı yaratır mı bana ? Uzun süre kullanıldıysa yıpranma vs olmuştur çünkü

Windows 10'un sade sürümleri var. LTSB ve LTSC gibi. Bütün gereksiz şeylerden arındırılmış şekilde. Onlara bakabilirsiniz.
Dediğiniz sürümlere bakacağım. Teşekkürler:)

Hadi ya. Bilmiyordum vallahi. İkinci el ise eğer bunlar, sıkıntı yaratır mı bana? Uzun süre kullanıldıysa yıpranma vs olmuştur çünkü.

Dediğiniz sürümlere bakacağım. Teşekkürler:)

Orada bir test edip alabilirsiniz fakat bütçem var diyorsanız APU sistem mantıklı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı