E6500 R7 240 Geometry Dash düşük FPS

• Konuyu başlatan Toxic
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.865

Toxic

Kilopat
Daha fazla  
Oyunda herhangi bir sorunum yok ama bir sorum olacak; Thanatophobia diye bir bölüm var. 127K objeye sahip. Bu bölümü kasmadan oynayabiliyorum, 75 FPS sabit fakat 150 FPS oynamam lazım yoksa input lag oluyor. İşlemcimi değiştirsem 150 FPS oynayabilir miyim ya da ekran kartını falan da mı değiştirmem lazım?

Ekran kartı: R7 240
İşlemci: E6500
RAM: 4 GB

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bölümdeki FPS değerlerim bunlar:
İlk ship: 150 (0% - 10%)
%10 - 39%: 50-80 arası.
40% - 44%: 100-110
44% - 55%: 70-100
55% - 76%: 120-150
%76 - %85: 50-80
End screen: 23

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır ekran kartı değiştirmene gerek yok ama bence şunlarla kaynaklı.
1 driver sorunu.
2 büyük ihtimalle o işlemci ile darboğaz yapıyor.
Yani ilk driver ı değiştirmeyi deneyin olmazsa büyük ihtimalle işlemciniz darboğaz yapıyor.

Hayır ekran kartı değiştirmene gerek yok ama bence şunlarla kaynaklı.
1 driver sorunu.
2 büyük ihtimalle o işlemci ile darboğaz yapıyor.
Yani ilk driver ı değiştirmeyi deneyin olmazsa büyük ihtimalle işlemciniz darboğaz yapıyor.

Driverlar işletim sistemimin desteklediği en günceli buna dikkat ederim hep ama sanırım işlemciyi değiştirmem lazım.

Galiba ama işlemcin zaten LGA 775 anakartıda değiştirmen gerekebilir ama istiyorsan en iyi LGA 775 işlemci diye aratabilirsin.

Q8400 almayı planlıyordum zamanında sonra vazgeçtim ama almam lazım galiba işlemcim şu aralar ölü gibi zaten. Bir arkadaşıma soracağım onun ekran kartı benden bir tık düşük ama işlemcisi benden iyi onda kasıyor mu diye bir soracağım.

Q8400 almayı planlıyordum zamanında sonra vazgeçtim ama almam lazım galiba işlemcim şu aralar ölü gibi zaten. Bir arkadaşıma soracağım onun ekran kartı benden bir tık düşük ama işlemcisi benden iyi onda kasıyor mu diye bir soracağım.

Aga bence direk boş ver anakartı değiştir bu ekran kartı o Q8400 dede darboğaz yaptırır benim tavsiyem ASUS H61 onu al içine 3. nesil işlemci tak darboğaz yapmaz hatta ileride ekran kartını bile yükseltirsin yani işte sana kalmış

Aga bence direk boş ver anakartı değiştir bu ekran kartı o Q8400 dede darboğaz yaptırır benim tavsiyem ASUS H61 onu al içine 3. nesil işlemci tak darboğaz yapmaz hatta ileride ekran kartını bile yükseltirsin yani işte sana kalmış.

Laptop alacağım zaten idare etsin yeter. Q8400 ile arkadaşım 750 Ti kullanıyor performans kaybı yaşamıyor oyunlarda.

İdare etsin yeter diyorsan bence boş ver hiç dokunma bile.

Artık yeni Level'leri oynayamıyorum. Oynatsın yeter benim için.
Tamam sorun işlemcidenmiş arkadaşımda kasmıyor.

Sorun ekran kartında sanırım o 60 FPS oynuyormuş.

Sorun ekran kartında sanırım o 60 FPS oynuyormuş.

Ve işlemciyi de aldım.

Son düzenleme:
Konu eski ama söylemek isterim, Geometry dash fps test videolarında yorum yapanların hepsi geometry dash için işlemci ve ram önemli demiş, ekran kartının neredeyse hiçbir etkisi yokmuş.

Merak ettiğim bişey var, acaba geometry dash oynamaya devam ediyormusunuz? Thanatophobia levelini oynarken LDM yi açmadanmı bu fps değerlerini alıyordunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı