E6500 Sisteme Tavsiye

Gangster

Hectopat
Yer
İzmir, Turkey
Daha fazla  
Öncelikle hepinize iyi geceler. Bu konuda bilgisayar toplama durumum olmadığı için elimde olan sistemin üzerine bir şeyler eklemek istedim. İşlemci--Ekran Kartı--Ram--Psu--İşlemci Soğutucusu alacağım. Fakat şöyle bir sorun var. Anakartım çok kötü ek olarak hepsinin resmini koydum.

Soru-1:Ram olarak DDR3 ise en fazla 4 DDR2 ise en fazla 8 gb destekliyormuş. Benimki DDR3 fakat ben 8 gb yapmak istiyorum 2 adet 4 Gb DDR2 alsam olur mu ?

Soru-2:İşlemci olarak çektiğim en büyük sıkıntı 775 soket destekli işlemcileri çalıştırıyor ve sadece 65w'a kadar sanırım. Buna uygun İntel Core2 Quad 9550s tarzı var ama 2.el satılıyor ve nereden alacağımı bulamadım. Kısacası hangi işlemciyi alacağımı bilmiyorum.

Soru-3:Ekran kartı olarak yine kararsızım oyun için 400-450 arası iyi bir ekran kartı bulamadım ve bu darboğaz olayı var işlemci belli olmadığı için ekran kartıda seçemedim.

Son olarak psu ve işlemci soğutucu tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Hangi oyunları oynamayı düşünüyorsunuz ?

Her türlü oyunu belirli bir seviyede kaldırmasını istiyorum daha sonra upgrade yapabilirim yeni oyunlar çıkınca

Bence bu sisteme yatırım yapma. Ancak yapacağım diyorsan. Q8400 veya Q9550 alabilirsin. Ram 8 GB DDR3 ve orta seviye ekran kartı alabilirsin. Ancak bence artık bu sisteme yatırım yapma.

Herkes yeni çıkan Skylake sistem için elindeki Haswell sistemleri üç beş kuruşa satıyor. Buralardan 2. el I3 4160 sistem için parça toplayabilirsin. Yada toplama kasa alabilirsin.

Tamam da İ3 desteklemez ki anakart 775 soketli.

Bence bu sisteme yatırım yapma. Ancak yapacağım diyorsan. Q8400 veya Q9550 alabilirsin. Ram 8 GB DDR3 ve orta seviye ekran kartı alabilirsin. Ancak bence artık bu sisteme yatırım yapma.

Sen yanlış anladın galiba DDR3 en fazla 4 gb oluyor DDR2 ise 8 gb ama benim ram şuan DDR3 onu çıkartıp yerine 2 tane 4gb DDR2 taksam olur mu demek istedim.

Tamam da İ3 desteklemez ki anakart 775 soketli.

Sen yanlış anladın galiba DDR3 en fazla 4 gb oluyor DDR2 ise 8 gb ama benim ram şuan DDR3 onu çıkartıp yerine 2 tane 4gb DDR2 taksam olur mu demek istedim.

Elindeki pc yi satarsın zaten birikmiş paran var üstüne eklersin.

@Tuna Yücer Dostum doğru söylüyorsun da anakart pegatron. Bu anakarttan bir şey beklenmemeli. Bunun dışında söylediklerine katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…