E6500 yerine Q8200 takıldıktan sonra Windows'ta işlemci ismi gözükmüyor

orhanaygun41

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. E6500 işlemcim vardi Q8200 aldım 2. el ve anakarta taktım (ASUS P5KPL AM-SE) fakat işlemci BIOS'ta gözüküyor sonrasında Windows'ta baktığımda ise hala E6500 işlemci gözüküyor ve format atmak istediğimde ise mavi ekran veriyor. Sorun ne olabilir?
Not: E6500 işlemci ile kullanırken hiçbir sıkıntısı yok sistemin.
Ayrıca işlemcinin böyle bir sıkıntısı var bundan olabilir mi sonradan fark ettim.

Dosya Ekleri

• 231.jpeg
    231.jpeg
    88,3 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Aldığınız işlemci sıkıntılı olabilir. Değiştirip deneyin. Olmazsa, iade edin.

Mavi ekranın görüntüsünü paylaşabilir misiniz?

(IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL) bu kod çıkıyor mavi ekran da sonrasında otomatik onarım diyor ve yine onarımı yapmadan mavi ekran veriyor.

Mavi ekranın kaynağı ne ki? Kaynağı bilsek yeter.

Ama işlemci arızası var, önceki işlemcide böyle bir durum çıkmıyorsa.

İşlemciyi aldığınız yere/kişiye danışın.

Diğer işlemcim de sıkıntı yok takıp kullanılıyor bir de konuya da ekledim işlemcinin arkasındaki küçük parçalardan birinin üstü kopmuş gibi bundan kaynaklanabilir mi?

Ayrıca güç kaynağım 280Watt E6500 işlemci 65waat TDP değerine sahip Q8200 ise 95 Watt yetmiyor olabilir mi acaba PSU.

(IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL) bu kod çıkıyor mavi ekran da sonrasında otomatik onarım diyor ve yine onarımı yapmadan mavi ekran veriyor.

Diğer işlemcim de sıkıntı yok takıp kullanılıyor bir de konuya da ekledim işlemcinin arkasındaki küçük parçalardan birinin üstü kopmuş gibi bundan kaynaklanabilir mi?

Ayrıca güç kaynağım 280Watt E6500 işlemci 65waat TDP değerine sahip Q8200 ise 95 Watt yetmiyor olabilir mi acaba PSU.
Tüm sistemi yazar mısın?

Anakart: ASUS P5KPL AM-SE
Ekran kartı: HD 5570 1GB
RAM: 2+1 GB DDR2
İşlemci: Q8200.
HDD: 200GB Samsung.
PSU: 280Watt markasız.
Güç yetmiyor da olabilir, işlemci bozuk da olabilir. İkisi de sorun çıkarabilecek problemler.

İşlemciyi iade edip yeni alın. Yine devam ederse güç kaynağı değişir.

Ayrıca sorunu olduğunu gördüğünü bir eşyayı, malı, hizmeti niye alırsın ki?

Güç yetmiyor da olabilir, işlemci bozuk da olabilir. İkisi de sorun çıkarabilecek problemler.

İşlemciyi iade edip yeni alın. Yine devam ederse güç kaynağı değişir.

Ayrıca sorunu olduğunu gördüğünü bir eşyayı, malı, hizmeti niye alırsın ki?

Sonradan gördüm hocam aldığım kişi yabancı değil zaten tanıdığım.
Not: Q8200 İşlemciyi sabah kargoyla geri yollayacağım E6500'e %15 overclock profili ile hız aşırtma yaptım şimdilik öyle kullanılcak artık.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı