E6550 sistemi upgrade etme

guatt

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Benim HP Pavlion M9000 modelinde kasalı bilgisayarım mevcut. Alalı baya olmuştur ama artık sistem özellikleri yetersiz kalıyor. Bende ufak ufak parça alıp PC'yi toplamaya karar verdim.

• İşlemci: İntel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz
  • Ram: 2GB DDR2 400Mhz
  • Ekran Kartı: NVIDİA GeForce 8400
  • Anakart: Pegatron IPIBL-LB (Benica)
  • Harddisk: Western Digital 250GB Sata - III
  • DirectX: 10
  • İşletim Sistemi: Windows 8.1 32 Bit

Gelecek sistem önerilerinin üstün düzeyde olmasına gerek yok. Orta düzey bana yetmekte. Yani crysais, call of duty gibi oyunları orta düzeyde oynayabileyim yeter.

Not: Bütün parçaları bir anda almayacağım, teker teker alacağım. Bu yuzden en cok neyin değişmesi gerekiyorsa onu söylemenizi rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yerinizde olsam paramı biriktirip sonra da sistemi satıp güzel bir bilgisayar toplardım.

Bu kasaya harcayacağınız parayla istediğiniz gibi bir sistem dizebilirsiniz. O yüzden bu sistemi toplamakla uğraşmayın derim. Ekran kartı, RAMler, CPU, Anakart dahil hepsi değişecek ve PSU almanız gerekecek tabi SSD yide unutmamak lazım.

Ram ve ekran kartından başlamalısın. Zira yeni nesil oyunlar DX11 ve 4GB sistem gereksinimi istiyor. Bu sistemi yükseltmek ne kadar mantıklı olur, bilemem. Yeni sistem toplamanız daha faydalı olacaktır.

350 lira civarında satabilirsin.

Biraz araştırdım ve şöyle bir sistem toplamaya karar verdim. Intel tabanlı.

• Anakart: Asus H61M-K
  • Bellek: Kingston 8GB Hyperx Savage 1600Mhz
  • Ekrankartı: sapphire amd radeon HD7730
  • İşlemci: intel core i5 4460 3.2GHz
  • Sabit disk: seagate barracuda 500gb
  • İşlemci soğutucusu: Akasa X4
  • PSU: High Power 750W ( PSU bu sisteme ne kadar gerekli bilmediğim için 750lik seçtim)

Toplam: 992TL tuttu sizce olmuş mu ?

Dostum 750 w fazla 500 w yeter. Ve bir de 7730 daha iyi kartlar. Mesela 265 tavsiye ederim ya da 750 ti ve 750 ti çok az güç harcayan bir GPU.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı