E6600 LGA775 Sistem Upgrade

raxen

Hectopat
Daha fazla  
  • Anakart : Gigabyte G41MT-S2PT LGA 775
  • İşlemci : Intel Pentium E6600
  • RAM : 4GB 500-600MHz Arası Çalışıyor
  • Ekran Kartı : Nvidia GT 210
  • PSU : 400W
PSU Değerleri:

Elimde bulunan sistem budur. Bu ay sonu kısmetse konusunu açtığım sistemi toplayacağım ve elimdeki sistemi
kardeşime vereceğim. Fakat sistemi böyle vermek istemiyorum bazen 3-4 sekme olunca bile kitleniyor. O yüzden bir kaç upgrade yapmayı düşünüyorum ve bütçem 500TL. Anakart ve PSU dan şuanlık bir sorunum olmadı ve olacak gibi de durmuyor.

• İşlemci : ?
  • Soğutu : TX markalı soğutucu = 16 TL (Denemek için alıyorum.)
  • RAM : Kingston 2GB DDR3 1333MHz CL9 ( 2 Adet) = 88 TL
  • Ekran Kartı = MSI Amd Radeon R7 240 2GB = 190 TL

İşlemciyi sizlere bırakıyorum. Bütçe 10-20 TL aşılabilir. Sırf işlemci değil diğer bileşenlerede bütçeye uygun olarak önerilerde bulunabilirsiniz ve toplanan sistem o PSU da çalışır mı ? Çalışmazsa hiç uğraşmayacağım.
Bu arada 2. el düşünmüyorum fakat işlemcinin sıfırını bulmak çok zor, güvenilir bir yer olursa düşünebilirm.
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi şöyle bir açıklama yapayım. Öncelikle +12V kanalında 160W bile zor verebilen PSU kesinlikle sorun çıkartıcaktır. Şöyle önerilerde bulunacağım. Öncelikle en iyi şekilde bilgisayarından verim almak istiyorsan bütçeni biraz aşman gerekebilir.

İşlemci : İntel Core2 Quad Q9400 (2. el olarak 110 TL civarı)
Ekran Kartı: AMD R7 250 (Marka seçimi sana kalmış) 280 TL
PSU: Zalman ZM400-LE 400W Güç Kaynağı 120 TL
RAM: Şuan kullandığın ram tek modül ise bunu önericem Kingston 4GB DDR3 1333Mhz CL9 (KVR13N9S8/4G) 80 TL

Genel olarak ortalama 590-600 TL gibi bir fiyat çıkıyor. Benim tavsiyem bu şekilde olucaktır. 500 TL'ye olmaz mı ? Olur tabiki neden olmasın fakat şuan mevcutta kullandığın bilgisayardan pek fark yaratmıyacaktır.

Konuyu açtıktan sonra anakartımın desteklediği işlemcilere baktım ve sizin de önerdiğiniz gibi Q4000 i seçtim, 130 TL ye n11 de buldum ve yorumlarda satın alan diğer kullanıcıların performansından memnun olduklarını gördüm. Ekran kartında ise msi r7 250 oc modelini buldum 265 TL ye, zaten performansını biliyoruz gayet güzel fakat psu hayal kırıklığı oldu benim için çünkü aşabileceğim nakit 20 TL kadardı. Ordaki 385W değeri kafamı karıştırdığı için fotoğrafını çekip atmıştım. Acaba o 385W tam olarak neyi belirtiyor orasını da merak ettim. Sistem böyle bekleyecek çünkü kendime yeni sistem toplayacağım için psu için o kadar para veremem. Tavsiyelerin için teşekkür ederim.

Güç kaynaklarında önemli olan +12V kanalından kaç W değer verdiğidir. Sizin PSU'nun değeri ortada ki bu değer vasat derece kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…