E6700 sistem yükseltme

KaanGüç49

Centipat
Oncelikle merhaba, elimde bir sistem var ve FPS'imi yukselmek istiyorum. Yeni nesil oyun oynamak istiyorum, mesela Valorant.

Sistemim su sekilde:
  • Islemci: Intel Pentium Dual Core E6700 3.20GHz.
  • Ekran karti: AMD Radeon HD5400 series.
  • RAM: 2 GB. MHz'sini nasil ogrenebilirim?
  • Anakart: Foxconn G41MX öyle bir şey.
Sistemim LoL'de 60 FPS alıyor. MC yuklu, onda da alıyorum ama bazen PC'de cokmeler meydana geliyor. Mesela Discord acikken oyun FPS'i cok dusüyor. RAM almayi dusundum. 4 alsam 150 TL'ye, 6 GB RAM yapsam, ekran karti olarak? Dusuk maliyetli yeni nesil Valorant gibi oyunlari kaldirsin yeter. Ne alirsam kaldirir? Yardimci olursaniz sevinirim.

Bir de güç kaynağı 250W diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle işlemci kesinlikle değişmeli, ikinci el sitelerinden Core 2 Quad işlemcilerine bakın, 200 lira civarına bulunabilir. RAM MHz'sini CPU-Z programı ile öğrenebilirsiniz (SPD kısmında Frequency yazan yer). Ekran kartını R7 240, GTX 750Ti gibi kartlarla yükseltebilirsiniz, daha fazla bütçe varsa daha iyi kartlara da bakılır. Anakartınız maximum 8 GB RAM destekliyor. 4x2 800 MHz RAM bulursanız ucuz bir şekilde çok iyi olur.

Tesekkurler ben en yakin zmnda PC mi yenileyecegum destek oldugun için tesekkurler bir de kotu olmasi normal 10 senelik PC ;(

RAM MHz'si.

Pekala Valorant'da mesela FPS'im ortalama kaç olur ne gibi oyunları kaldırır.

500W PSU alıyorum 4 4 DDR 3 RAM alıorum 8 GB RAM oliyor işlemci Core 2 Quad Q6600 alıyorum ekran kartı 2. el letgodan aldım MSI GT 730 400 TL ydı pazarlık ıle takas ile 300'e indi.
Kaç FPS alırım LoL CS:GO Valorant.

Dosya Ekleri

• ram.PNG
    19,1 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…