E6750 ile GT 420 Darboğaz mı Yapıyor?

Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba, MSI Afterburner programı ile küçük bir ölçüm yaptım. Bilgisayarımın özelliklerini en alta yazdım. Crysis 2 oyunundan bir ölçüm yaptım ve bunun fotoğrafını aldım. Sizlere sormak istediğim burada bir darboğaz söz konusu mu?
Öte yandan bu durumda ben oyunu çok akıcı bir şekilde göz zevkini gayet tatmin edecek düzeyde oyunu oynayabiliyorum. Aynı şekilde Crysis 3'de de durum geçerli. Gayet akıcı ve bir o kadar da görüntü anlamında da güzel. Hangi değerleri nasıl görürsek darboğaz oluyor? Benim bu durumda darboğaz yaşadığım söylenebilir mi?
Teşekkürler.

Sistem 10 yıllık vardır ve bu arada hazır PC :)Özellikler:
  • Win 10
  • Intel Core 2 Duo E6750 2,6 GHz
  • 3,5 GB DDR2 RAM(geçenlerde biri ölmüş çıkardım)
  • NVIDIA GeForce GT 420
  • Stok soğutucu
  • Egzoz fanını söktüm bozuk yok :)
  • 1TB HDD
DARBOĞAZ TEST CRYSİS2.png

Ekran kartı kullanımın daha düşük olsaydı örneğin %85 ve aşağısı darboğaz olurdu ama ekran kartın %100 olduğu için bir darboğaz yok. Gördüğüm kadarıyla işlemcin zorlanıyor biraz ama yapıcak bir şey yok.

Ekran kartı kullanımın daha düşük olsaydı örneğin %85 ve aşağısı darboğaz olurdu ama ekran kartın %100 olduğu için bir darboğaz yok. Gördüğüm kadarıyla işlemcin zorlanıyor biraz ama yapıcak bir şey yok.
Peki o FPS normal mi peki? Çünkü her ne kadar akışkan bir şekilde oynasam da bir oyunda 60 FPS aşağısı düşük sayılmıyormu?

Hangi ayarlarda oynadığını belirtmemişsin. Bana kalırsa normal ekrankartınız güçlü değil
çünkü. 30 FPS ile oyun oynamanızda bir sakınca yok çok kötü bir değer değil ama 30 FPS ile 60 FPS arasındaki farkı deneyimlediğiniz zaman fark edersiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı