Bilgisayarımda oyun oynarken ekran önce donuyor sonra siyah ekran çıkıyor. Yani şöyle oluyor: Oyuna giriyorum, sıkıntı yok. 5 dakika oynuyorum oyundan atıyor. Tekrar giriyorum 3 ila 4 dk sorunsuz oynadıktan sonra ekran donuyor. Siyah ekran çıkıyor, siyah ekran çıktıktan sonra 1, 2 saniye falan normal akıyor oyun. Sonra yine böyle bir 6, 7 kere tekrarladıktan sonra mavi ekran çıkıyor. PC'yi yeniden açıyorum, oyuna giriyorum (bu arada mavi ekran sadece 1 kez çıkıyor) yine yaklaşık 10 dk sıkıntısız oynuyorum sonra yine ekran donuyor. Siyah ekran çıkıyor. Sorunun ekran kartından kaynaklandığını düşündüğüm için oyunu aşağı indirip masaüstünde hiçbir şey yapmadan 20 saniye bekliyorum. Bazen oyunu aşağı indirdiğimde aşağıda bir bildirim beliriyor = ATI Radeon ailesi sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu diye bir bildirim. Oynadığım oyun Zula veya Call of Duty /sık sık oyundan da atıyor: Sistem özellikleri Intel Core 2 Duo CPU E6750 2.66GHz X 2/radeon x550/x700 series/ 4 GB RAM lütfen yardım(!)edin.
Bu arada bilgisayarım Crysis'i kaldırır mı?
Teşekkürler.
Msi afterburner programını kullanıyorum . ekran kartımın sadece yüzde kaçının kullanıldığını gösteriyor / işlemci sıcaklığı 50 ila 60 derece arası genelde 58
Msi afterburner programını kullanıyorum . ekran kartımın sadece yüzde kaçının kullanıldığını gösteriyor / işlemci sıcaklığı 50 ila 60 derece arası genelde 58
Burada RX550'nin sürücüleri bulunuyor. Sisteminize uygun olanı seçin. WHQL olan sürümü kullanın. Bunlar test edilmiş bir problemi olmayan sürücülerdir.
Burada RX550'nin sürücüleri bulunuyor. Sisteminize uygun olanı seçin. WHQL olan sürümü kullanın. Bunlar test edilmiş bir problemi olmayan sürücülerdir.
Hayir yanlış anlamissiniz ekran kartim RX550 degil. Cok eski bir bilgisayar yani bilgisayarin icini actigimda ekran karti anakart gibiydi kucucuk bir fani var yani oyle iste. Cok eski diye mi driver bulunmuyor acaba cunku AMD'nin kendi sitesinde bile yok. Zula oynarken 55 FPS falan alıyorum yani gayet iyi ama o siyah ekran bütün keyifimi bozuyor.
Hayir yanlış anlamissiniz ekran kartim RX550 degil. Cok eski bir bilgisayar yani bilgisayarin icini actigimda ekran karti anakart gibiydi kucucuk bir fani var yani oyle iste. Cok eski diye mi driver bulunmuyor acaba cunku AMD'nin kendi sitesinde bile yok. Zula oynarken 55 FPS falan alıyorum yani gayet iyi ama o siyah ekran bütün keyifimi bozuyor.