BlackFlag04
Centipat
Daha fazla
BIOS ayarlarınızı atar mısınız, ISOyu neyle yazdırıyorsun ve ISO yazdırdığın programın ayarlarını da atabilir misin ?Windows 7 işletim sistemi olan bir bilgisayar var. YouTube, Amazon, maç izleme vs. gibi işler için kullanmak istiyorum. Ancak Linux'ta daha fazla verim alabileceğimi düşünüyorum çünkü elimdeki sistemin özellikleri çok düşük. Lubuntu, Linux Lite gibi sistemler kurmak için uğraştım ancak boot ekranına geçtikten sonra tek çizgi olup duruyor. Windows formatı atmak istediğimde ise rahat rahat format atabiliyorum. Şu an Windows 7 Home Basic sürümü var. Elimdeki sistemde harici ekran kartı yok entegre grafik kartı kullanıyorum. Önerebileceğiniz işletim sistemi ve bootta oluşan tek çizgi sorunu için çözümler neler?
Sistem özellikleri:
- İşlemci: Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz
- RAM: 6 GB 667MHz DDR2
- 160GB hard disk
Eki Görüntüle 1698091
BIOS ayarlarınızı atar mısınız, ISO'yu neyle yazdırıyorsun ve ISO yazdırdığın programın ayarlarını da atabilir misin?
Ayarları MBR, sadece BIOS ve Fat32 yerine NTFS olarak ayarlayın.Rufus kullanıyorum. BIOS ayarları derken tam olarak nereyi atmamı istiyorsunuz biraz daha açıklayabilirseniz sevinirim. Sistem HP Compaq DC7800. BIOS sürümü 1.35.
Eki Görüntüle 1698121
Bu Rufus ayarları ile Windows 7 formatı atınca hiçbir problem yaşamadım. Ancak Linux olunca sanki USB'yi görmüyor. Boot sekmesi bile açılmıyor. Normalde Windows formatı atmak isteyince F9'a basıyorum boot sekmesi açılıyor ve seçmemi istiyor. Ancak Linux formatı için USB hazırlayıp takıyorum. Aynı şekilde F9'a basıyorum ama hiçbir şekilde boot sekmesi açılmıyor ve tek çizgide kalıyor.
Edit: Linux formatı atmak istediğimde USB'yi görüp görmediğini BIOS üzerinden kontrol ettim. Herhangi bir sorun olmadan gösteriyor. Ancak F9'a basınca boot sekmesini açmıyor bile.
Ayarları MBR, sadece BIOS ve Fat32 yerine NTFS olarak ayarlayın.
Etcher ile yazdırmayı deneyin hocam.Sadece BIOS diye bir seçenek yoktu. Gelişmiş seçeneklerden eski BIOS'lar için olan bir seçeneği işaretledim. Deneyip döneceğim.
Eki Görüntüle 1698133
Hem eski BIOS sürümleri için olan şıkkı işaretleyip hemde işaretlemeyip NTFS formatında denedim ancak hiçbir sonuç alamadım hala aynı şekilde.
Edit: boot sekmesini açmaya çalışırken gelen tek çizgi gelip giderken klavyedeki herhangi bir tuşa basınca sürekli bip sesi çıkıyor.
Söylediğiniz program ile denedim. Sanırım disk imajı olarak yazıyor. Linux mint isosu ile denedim 3-4 kez başarısız dedi. Sonra bir tanesinde başarılı dedi denedim ancak herhangi bir değişiklik yok. Kusura bakmayın sizi de uğraştırıyorum hocam.Etcher ile yazdırmayı deneyin hocam.
balenaEtcher - Flash OS images to SD cards & USB drives
A cross-platform tool to flash OS images onto SD cards and USB drives safely and easily. Free and open source for makers around the world.www.balena.io
Yok yok estagfurullah.Söylediğiniz program ile denedim. Sanırım disk imajı olarak yazıyor. Linux mint isosu ile denedim 3-4 kez başarısız dedi. Sonra bir tanesinde başarılı dedi denedim ancak herhangi bir değişiklik yok. Kusura bakmayın sizi de uğraştırıyorum hocam.
Başka usb ile denedim etcher ile yapmayı ancak hiçbir şekilde başarılı demiyor. İnternetten iso dosyasını internet download manager ile indirince sıkıntı olabildiğini okudum en baştan temiz bir indirme yaptım. SHA256 nasıl kontrol ediliyor bilmiyorum internetten baktım ancak anlayamadım. Etcher'ın verdiği hatayı alta bıraktım.Yok yok estagfurullah.
Uc dort kere basarisiz demesi fantastik. Baska flas ile etcher kullanarak yazar misiniz?
Son olarak onemli bir soru, iso saglamligindan emin misiniz?
Evet IDM yapar, herhangi bir download managerle indirmenizi tavsiye etmem.Başka usb ile denedim etcher ile yapmayı ancak hiçbir şekilde başarılı demiyor. İnternetten iso dosyasını internet download manager ile indirince sıkıntı olabildiğini okudum en baştan temiz bir indirme yaptım. SHA256 nasıl kontrol ediliyor bilmiyorum internetten baktım ancak anlayamadım. Etcher'ın verdiği hatayı alta bıraktım.
Eki Görüntüle 1698722Eki Görüntüle 1698723
Sorunu çözdüm internet download manager ile indirdiğim için problem yasıyormusum. Şuan sağlıklı bir şekilde açıldı teşekkür ederim yardım ettiğin için.