E6800 sistemde 8 GB RAM 4 GB kullanılabilir görünüyor

can5561

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
Pegatron IPM41 D3
İşlemci
E6800
Herkese merhaba. Bilgisayarımda 4 GB RAM vardı DDR3, yine DDR 3 bir tane daha 4 GB RAM aldım ve taktım. Sorun yok hatta şu an taktığım makineden yazıyorum ama bilgisayarın özellikler kısmında 4 GB RAM'de kullanılabilir 2.75 GB diyor. CPU Z indirdim orada takılı RAM 8 GB görünüyor ve sistem sıkıntısız çalışıyor. Ne yapabilirim? İşletim sistemi Windows 7 64 Bit.

Msconfig menüsü üzerinden de kontrol edin. Burada sınırlaması varsa tiki kaldırıp tekrar başlatıp deneyin.

Herkese merhaba. Bilgisayarımda 4 GB RAM vardı DDR3, yine DDR 3 bir tane daha 4 GB RAM aldım ve taktım. Sorun yok hatta şu an taktığım makineden yazıyorum ama bilgisayarın özellikler kısmında 4 GB RAM'de kullanılabilir 2.75 GB diyor. CPU Z indirdim orada takılı RAM 8 GB görünüyor ve sistem sıkıntısız çalışıyor. Ne yapabilirim? İşletim sistemi Windows 7 64 Bit.

Anakartınız en fazla kaç GB RAM destekliyor?

En son BIOS güncellemesini yükleyin diyeceğim de bunun BIOS'u da bulunmaz şimdi.

MSConfig menüsü üzerinden de kontrol edin. Burada sınırlaması varsa tiki kaldırıp tekrar başlatıp deneyin.

O sınırlama nasıl kaldırılıyor detaylı anlatabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows + R yapın ve gelen ekrana msconfig yazın. Gelişmiş seçenekler üzerinden gelen menüden kontrol edin. Tik varsa kaldırıp tekrar başlatıp deneyin. Burası sınırlamak içindir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı