Bende 2 PC var birini aktif olarak kullanıyorum ama eski masaüstü PC'yi de upgrade etmek ve bir kaç soru sormak istiyorum.
PC donanımlarını ekte belirttim daha fazlasını da isterseniz yollarım.
1. olarak bu sistem upgrade edilir mi edilirse neler yapmalıyım.?
2.olarak ekran kartının üstünde ASUS yazıyor ama driveri ATI Radeon HD 3450 olarak iniyor ayrıca AMD control panelini kurdurttu bunda bi sıkıntı var mı?
3.Overclock yada BIOS'daki graphic boosterla biraz yüklensek stabil kullanıma el verir mi?
4.PC'de bi hatalı yer yada hatalı işlem var mı?
İlgilenen ilgilenmeyen herkese sonsuz teşekkürler. Forumda çok eskiydim ama kullanıcı adımı bulamadığım için yeni hesap açtım.
Konu doğru yerde değilse taşınması dileğiyle. Teşekkürler.
Sistem upgrade yapılabilir. Bütçe belirtmemişsiniz ama ben yapılabilecek en iyi upgrade önerilerini yapayım.
İşlemci: Core2 Quad serisinden en üst seviye Q9550 veya Q9650 alınabilir. Bunlara eş değer olarak Xeon X5460'da alınabilir.
RAM: 8 GB DDR3 1333 MHz
Ekran Kartı : Senin kullandığın aynı ekran kartınız kullanıyorum. Msi AfterBurner ile overclock yaptım fakat pek sağlıklı değil arada mavi ekran hatası veriyor. Bu sistem kullanabileceğin kart ise RX 460 olucaktır.
PSU: Yeterli güç kaynağınız yok ise minimum +400W kalite bir PSU almanız gerekir.
Asıl hesabıma giriş yapabildim sonunda..
Çok çok teşekkür ederim dostum bir kaç soru daha sormak isterim .
-Ekran kartının üzerinde asus yazıyor ama pc özelliklerine girince ati görünüyor amd nin catalyst control programını indiriyor bunlar doğrumu.
-Birde overclock yaptığında ne kadar değişme oldu ne kadara kadar çıkabildin
-Ayrıca upgrade yapmaya değermi şuan sadece lolü çok düşük ayarlarda oynayabiliyorum oyun olarak ortalama fps değeri verirsen ona göre yapmaya başlayım. ? Cevabını bekliyorum çok çok teşekkürler ilgin için..
Ekran kartının Asus yazması normal çünkü Asus kendi soğutma tasarımını yaptığı için markası üzerinde Asus yazar. Gelelim ATİ'ye, ATİ ekran kartının grafik işlemci, chipsetini üreten firmadır ve AMD tarafından üretilir. Overclock'da ise pek birşey farkettirmiyor sonuçta çok eski bir kart dediğim gibi pekde sağlıklı değil.