E7200 ve R7 200 sistem yükseltme

pc-user

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 10 yıllık bir emektarım var. Kendimce takviyelerle ve formatla bir şekilde idare ediyorum fakat yeni attığım bir formattan sonra aşırı şekilde kasmaya başladı ne yapsam fayda etmedi. Öncelikle bunun sebebi nedir acaba? Her türlü güncellemeleri driverleri yükledim ama sıkıntıyı çözemedim :(
Donanım için de sizce ekleyebileceğim cüzi miktarda bileşenlerle LoL, CS:GO ve biraz da PUBG tarzı oyunları oynayabilir miyim? Şimdiden tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.
  • CPU: Intel Core 2 Duo E7200 socket 775LGA 2.53GHz
  • Mainboard: Foxconn 45CMX/45GMX/45CMX-K Chipset: Intel i945G
  • BIOS: Phoenix vers. 6.00PG
  • Memory: DDR2 4 GB 333.3MHz
  • Graphics: AMD Radeon R7 200 series 2 GB
Birkaç araştırma yaptıktan sonra Xeon E5450 ve Quad 9650 gibi işlemcilere rastladım fakat bunların uyumlu olup olmadığı konusunda bir kanıya varamadım. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi merhaba. g4560 işlemci alıp 8 GB ram birtane h110m ankart da alıp bir de gtx 750 ti aldınmı cs go yu en yüksek ayarlarda 1080p de 110 fps garanti pubg eğlenmezsin okadar yani 60 fps alırsın en düşükte 720p de fakat drop girebilir bence pubg oynama pubg lite veya mobile oynarsın lol zaten oynatır bu kadar.

Arkadaşlar 10 yıllık bir emektarım var. Kendimce takviyelerle ve formatla bir şekilde idare ediyorum fakat yeni attığım bir formattan sonra aşırı şekilde kasmaya başladı ne yapsam fayda etmedi. Öncelikle bunun sebebi nedir acaba? Her türlü güncellemeleri driverleri yükledim ama sıkıntıyı çözemedim :(
Donanım için de sizce ekleyebileceğim cüzi miktarda bileşenlerle LoL, CS:GO ve biraz da PUBG tarzı oyunları oynayabilir miyim? Şimdiden tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.
  • CPU: Intel Core 2 Duo E7200 socket 775LGA 2.53GHz
  • Mainboard: Foxconn 45CMX/45GMX/45CMX-K Chipset: Intel i945G
  • BIOS: Phoenix vers. 6.00PG
  • Memory: DDR2 4 GB 333.3MHz
  • Graphics: AMD Radeon R7 200 series 2 GB
Birkaç araştırma yaptıktan sonra Xeon E5450 ve Quad 9650 gibi işlemcilere rastladım fakat bunların uyumlu olup olmadığı konusunda bir kanıya varamadım. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
Söylediğiniz işlemciler maalesef anakartınız ile uyumlu değil. Alabileceğiniz en yüksek işlemci E8600 o da verdiğiniz paraya değmez. Üstelik anakartınız maksimum 2GB RAM destekli büyük ihtimal siteminizdeki 4gb RAM miktarının sadece 2.5gb gibi bir miktarını kullanabiliyorsunuzdur. Değişmenin zamanı gelmiş.
Xeon X3440 ve 775 Çipsetli bir anakart alabilirsin tahminen 350-400 TL'ye gelecektir, 8 GB DDR3 1600MHz RAM'de al ortalama 450 TL civarı olur.
775 chipset değil pin sayısıdır. Ayrıca x3440 1156 pin işlemcidir 775 pin anakarta uymaz.

Söylediğiniz işlemciler maalesef anakartınız ile uyumlu değil. Alabileceğiniz en yüksek işlemci E8600 o da verdiğiniz paraya değmez. Üstelik anakartınız maksimum 2GB RAM destekli büyük ihtimal siteminizdeki 4gb RAM miktarının sadece 2.5gb gibi bir miktarını kullanabiliyorsunuzdur. Değişmenin zamanı gelmiş.

775 chipset değil pin sayısıdır. Ayrıca x3440 1156 pin işlemcidir 775 pin anakarta uymaz.
Öneriniz nedir peki ? Ekran kartım idare edebilir sanırım .🤔 Destekleyecek anakart,işlemci,ram için tavsiyeniz olur mu ?

Pubg oynayacaksanız ekran kartınız yetersiz ancak bahsettiğiniz diğer oyunlar oynatır. Eğer kastınız Pubg Lite ise evet ekran kartı upgrade yapmanıza gerek yok. Yukarda "Bu sisteme pek para harcamak istemiyorum" demişsiniz. Siz tam olarak bütçe belirtin yardımcı olmaya çalışalım. Belki 775 soket değil de başka soket önerebiliriz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı