E7500 frekans düşük

Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
İşlemci frekansım çok düşük, E7500 kullanıyorum. 2.93 GHz yerine 1.60 GHz alıyorum. Bazen 2.93 oluyor ama 2-3 saniye sürede 1.60 oluyor. Sıcaklık değerlerim oyunlarda hep 92-100.
Sizce BIOS ile ilgili mi?

2.93 GHZ olursa, oyunlarda FPS artışı olacak mıdır?
Şu zamana kadar 1.60 GHZ ile oynuyordum.
Hala oynuyorum. Sizin dediğinizi deneyeceğim şimdi. Düzelirse size söylerim.
100 dereceye calisiyorsa islemci kendini kapatmasi gerekiyor normalde. Fanlari duzgun takip termal macun uyguladiginiza emin misiniz?

Fan olarak aslında bir sıkıntım var. Fan, sanki tam takılı değil böyle gevşek bir vaziyet sanırsam. Bir ara kontrol ederken farkettim. Eğer fan'da bir problem varsa, anakart iel birlikte mi çıkarcam ben bunu yoksa fan kendisi çıkar mı?
Core 1 = 92 yazıyor, Core 2= 100 yazıyor.
Ama, sistem sıcaklığı iyi 40'larda.

Fan olarak aslında bir sıkıntım var. Fan, sanki tam takılı değil böyle gevşek bir vaziyet sanırsam. Bir ara kontrol ederken fark ettim. Eğer fan'da bir problem varsa, anakarti ile birlikte mi çıkartacagim ben bunu yoksa fan kendisi çıkar mı?
Fani kendiniz cikartabiliyorsunuz. Fani cikartip capraz bir sekilde takin. Oynama olmadigina kesinlikle emin olun cunku islemciyi yakabilirsiniz yuksek sicaklik nedeniyle.

Şuan uygulamayı indirdim, turbo butonu tikine basıyorum malesef tik gitmiyor. PROCHOT'in tikine bastığım tik gidiyor.
Sizce tiki kaldırıyım mı? Yoksa fandan emin mi olayım?
Sizce tiki kaldırıyım mı? Yoksa fandan emin mi olayım?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı