E7500 ne kadar götürür?

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Öncelikle işlemci: Intel Core 2 Duo E7500 2.93 GHz.

Bu işlemciyi 10 yıldır kullanıyorum, çok iyi değil fakat hâlâ işimi görüyor. Zaten gözüm 2020 oyunlarda asla değil, 2013'den aşağı FPS oyunlarını oynadım fakat 3 saati falan hiç geçmedi CPU'yu neredeyse hiç %100 yapmadım. Yormadım da diyebiliriz. İşlemcim daha ne kadar gider? Tahmininizi öğrenmek istiyorum mesela günde 3 saat çalıştırıp 1 saat falan dinlendirmek olarak tahmini? Genellikle şu oyunları oynuyorum, CS:GO'da her şey en düşükte CPU %50 falan en fazla. Crysis 2 de aynı şekilde. Sistemimin tamamını isterseniz: Intel Core 2 Duo E7500 - 4 GB RAM - NVIDIA GeForce GT 430 2 GB Windows 7 şimdiden teşekkürler dostlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciler bozulması neredeyse imkansız parçalardır zor bozulur ömür olarak seni götürür götürmesine de ileride web siteleri daha çok grafikli daha yoğun olduğunda yetersiz gelir ama yazdıklarına göre bir şey olmaz termal macun yenilmesini fan temizlemesini yap düzgünce götürür.

Ne kadar gider derken? Performans olarak mı yoksa ne zaman bozulur gibisinden mi sordunuz? İşlemciler zaten sürekli %100 yük altında çalışabilecek şekilde üretilirler. Kullanım yüzdesi fazla olsa da örnek veriyorum 1 yıl ömrü olan işlemci 6 ayda bozulmaz :D.
Performans' da sıkıntı yok normal ömrünü sordum
Götürmüş götüreceği kadar. Bırak geri kalan ömründe.

Sürekli çalıştırmadım hatta 1 ay önce falan 20 gün kullanmadım 10 yıl içinde en fazla 2, 3 yıl kullanmışımdır bağımlısı değilim hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı