E7500 Sistem Upgrade

Spontini

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,
Şu anda ASUS P5KPL AM-SE DDR2 anakart üzerinde Intel Core Duo 2 E7500 işlemci, AMD R7 250 ekran kartı ve 4 GB DDR2 RAM takılı. Ben bu sisteme DDR3 Upgrade yapmak istiyorum. Bütcem 400 TL, şu anda kafamda olan sistem bileşenleri sırasıyla;
Sistemi yüksek bir sistem olmadığını biliyorum ama sorularım şunlar R7 250 ve A6 6400K Crossfire yapılır mı?
R7 250 ve A6 6400K Crossfire yapılıyorsa şu anda 40-50 FPS arası aldığım oyunlardaki performansımı 10 FPS kadar arttırır mı?
400 TL bütçeyle daha fazla performans alabileceğim bir sistem toplanır mı?

Teşekkürler.

Bu yaz için yurt dışına çıkmak gibi bir şey var aklımda o nedenle fazla bütçe ayıramıyorum DDR4 600-700TL lere kadar çıkıyor.
Aşırı fazla oyun oynamıyorum şuanda Dota2-CS:GO ve DayZ dışında oyun oynamıyorum zaten R7 250 ekran kartımda yeterli geliyor bir tek DayZ de biraz daha fazla performans ve bilgisayarın işlem hızını bir miktarda olsa arttırmak istiyorum bu nedenle APU sistem alıp Crossfire yapmak daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.Çok fazla para harcamak istemiyorum çünkü 1 sene sonra filan toptan yeni bilgisayar alacağım

Ekran kartı değiştirmeden DayZ performansını atırmanın bir yolu yok. Mevcut işlemciyle yeni bir ekran kartı almanında pek mantığı yok. QUAD Q9550 LGA 775 işlemci ile birlikte HD7870 alarak mevcut anakartını zirve performansına çıkarabilirsin ama bu seferde güç tüketimi sorun olacak HD 7870 fazla güç tüketir. Sadece ekran kartı 150Watt civarı tüketecektir. Yeni PSU lazım olacak. Oyunlarda performans artışı istiyorsan bu sistemin ihtiyaçlarını karşılaman zor olacak. Yeni anakart alacaksan da diğer bütün bileşenler değişecek. :) Eğer bir sistem anakartı değiştirme ihtiyacı hissettiriyorsa komple emekliye ayrılmış demektir. Zaten anakart değişimi RAM ve işlemci değişimi de gerektiriyor. Eski sistemden ne kaldıkı geriye? Sana yeni sistem lazım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı