E7500 sisteme Kali Linux kurulumu

Yer
Afyonkarahisar
Merhabalar sistemime göre hangi Kali Linux sürümümü seçeceğimi araştırmama rağmen bulamadım sistemime göre hangi Kali Linux sürümünü indireceğimi bilmiyorum ayrıca harddiskte D klasörünü ayırıp 100 GB boş alan elde ettim ISO dosyasını USB'ye yazdım fakat daha ileriye gidemedim ileride ne yapacağımı ve geride unuttuğum bir şey varsa yazar mısınız lütfen?

Sistemim:
-Intel Core E7500.
-GT 420.
-Windows 7 32 Bit.
-P5KPL SE anakart.

Çözüm
USB bellekteki her şeyi sildim yeniden kurulum için en baştan napılması gerektiğini yazar mısınız acaba? Bir de sistemime göre hangisini indireyim AMD64 olanı mı I386 olanı mı?
AMD64 yani 64-bit olanı indirin.
Rufus benzeri bir program ile USB belleğe ISO dosyası yazdırabilirsiniz. Sonrası zaten ilk mesajımda anlattığım gibi.

Konunun dışına çıkmak istemiyorum ama anladığım kadarıyla ilk kez Linux kullanacaksınız. Bu yüzden sizi bilgilendirmek istiyorum. Kali Linux günlük kullanım için yapılmış bir dağıtım değil. Günlük kullanım için çok daha güzel dağıtımlar var. İncelemelerini de Sosyal'de bulabilirsiniz.
Yok ben günlük kullanım için değil, siber güvenlik için Kali Linux kuracağım diyorsanız da siber güvenlik hakkında her ne kadar fazla bilgim olmasa da en azından şunları söyleyebilirim: Kali Linux penetrasyon testleri için yapılmış ve içerisinde bu testleri yapmayı sağlayan paketleri hazır olarak sunan Debian tabanlı bir Linux dağıtımıdır. Yani Kali kullanmanın "Hacking" becerileri ile fazla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Amiyane tabirle "Asıl olay bu değil".
Bilgisayarı USB bellek üzerinden başlatıp kuruluma başlamanız gerekiyor.
USB belleği bilgisayara taktıktan sonra boot ekranından belleği seçin ve kuruluma başlayın.

Bilgisayarı USB bellek üzerinden başlatıp kuruluma başlamanız gerekiyor.
USB belleği bilgisayara taktıktan sonra Boot ekranından belleği seçin ve kuruluma başlayın.

USB bellekteki her şeyi sildim yeniden kurulum için en baştan napılması gerektiğini yazar mısınız acaba? Bir de sistemime göre hangisini indireyim AMD64 olanı mı I386 olanı mı?

AMD64 yani 64-bit olanı indirin.
Rufus benzeri bir program ile USB belleğe ISO dosyası yazdırabilirsiniz. Sonrası zaten ilk mesajımda anlattığım gibi.

Konunun dışına çıkmak istemiyorum ama anladığım kadarıyla ilk kez Linux kullanacaksınız. Bu yüzden sizi bilgilendirmek istiyorum. Kali Linux günlük kullanım için yapılmış bir dağıtım değil. Günlük kullanım için çok daha güzel dağıtımlar var. İncelemelerini de Sosyal'de bulabilirsiniz.
Yok ben günlük kullanım için değil, siber güvenlik için Kali Linux kuracağım diyorsanız da siber güvenlik hakkında her ne kadar fazla bilgim olmasa da en azından şunları söyleyebilirim: Kali Linux penetrasyon testleri için yapılmış ve içerisinde bu testleri yapmayı sağlayan paketleri hazır olarak sunan Debian tabanlı bir Linux dağıtımıdır. Yani Kali kullanmanın "Hacking" becerileri ile fazla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Amiyane tabirle "Asıl olay bu değil".

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı