Merhaba arkadaşlar elimde E8300 2 Core 2 thread 2.83 GHz 6 MB cache işlemci bulunuyor. Bu işlemcinin çarpan kilidi kapalı olduğu için FSB ile overclock yaptım. Ama FSB değerini aşmak dışında bir sorunum yok. Aşağıya ekran görüntüsünü koyacağım sizce değerler nasıl?
Eki Görüntüle 1333861
Eki Görüntüle 1333864
Eki Görüntüle 1333873
16 GB desteği olan benim bildiğim DDR3 anakart yok. Hatta LGA 775 soketin Max RAM desteği 8 GB. Yani ben 16 GB görmedim.
Aslında RAM hızı CL değerleri iyi ayarlanabiliyor.
P5G41tm LX, PK5C, P35 combo, p5qc gibi bir sürü anakart var, bütçeniz ne kadar?
Hocam 1400 FSB'yi aşarsam ne gibi sorunlarla karşı karşıya kalırım anakart yanar mı denemeye değer mi?
Aşmanızda bir sorun yok. Fakat stabilite sorunları başlayabilir. Ama voltaj ayarı olmadığından stabil Max frekansı bulmanız gerekmekte. Hatta sizin anakartta hiçbir şekilde voltaj ayarı yok. Yani bir konuda böyle bir ayar görememiştim.
16 GB desteği olan benim bildiğim DDR3 anakart yok. Hatta LGA 775 soketin Max RAM desteği 8 GB. Yani ben 16 GB görmedim.
Hocam 1400 FSB'yi aşarsam ne gibi sorunlarla karşı karşıya kalırım anakart yanar mı denemeye değer mi?
Varen uç noktası olarak P45 C51 diyebilirim. Onun dışında bazı Gigabyte P43 ve P45 anakartlarının da 16 GB DDR3 RAM desteği var.
Örnek anakart vereyim o zaman, dediğiniz gibi bazıları sadece DDR2, bazıları DDR2 ve DDR3, bazıları da sadece DDR3. GA-P43T-ES3G (rev. 1.0) Specification | Motherboard - GIGABYTE Global Gigabyte tarafında P43 yonga setli DDR3 16 GB RAM destekli bir anakart bu mesela.
GA-EP45T-USB3P (rev. 1.0) Specification | Motherboard - GIGABYTE Global (bu anakart DDR3 +2200MHz'e kadar destek sunuyor)GA-P45T-ES3G (rev. 1.3) Specification | Motherboard - GIGABYTE Global
Lasting Quality from GIGABYTE.GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ...www.gigabyte.com
Specification P45-C51
As a world leading gaming brand, MSI is the most trusted name in gaming and eSports. We stand by our principles of breakthroughs in design, and roll out the amazing gaming gear like motherboards, graphics cards, laptops and desktops.www.msi.com
Şu anda da benim düşüncem ikinci bir LGA775 çağı yaşanıyor. Yani DDR4 ile DDR5 geçiş evresi. Yeni çıkan Z690 yonga setli anakartların bazıları hem DDR4 hem de DDR5 desteği sunuyor, tıpkı LGA775'teki DDR2 ve DDR3 kombo anakartlar gibi.
Hocam en fazla 1432 FSB'ye kadar çıkabildim diğerlerine çıktığımda ya boot device hatası verip HDD'yi görmüyor ya da ekrana görüntü vermiyor. Reset atıp tekrar açtığımda overclock failed over voltage failed veriyor.