E8400 + HD 6670 Sistemle Windows 10'a Geçilir mi?

Önemsizbirisi

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Şu an sistemimde Windows 7 kullanıyorum fakat Steam artık destek vermediği için Windows 10'a geçmek zorundayım. Ancak aklımda bir soru var:
Sistemim oldukça eski ve Windows 10'un oyun performansını düşürmesinden korkuyorum. Özellikle düşük sistemlerde Windows 10'un arka planda daha fazla RAM ve işlemci kullandığını biliyorum.

Sistem özelliklerim şu şekilde:

İşlemci: Intel Core 2 Duo E8400

Ekran Kartı: AMD Radeon HD 6670

RAM: 4 GB DDR2 677 MHz

Depolama: 320 GB HDD + yakında 240 GB SSD alacağım

Bu sistemde hâlâ düşük sistemli oyunları oynayabiliyorum. SSD ile biraz daha akıcı olacağını tahmin ediyorum.
Ama esas sorum şu: Windows 10'a geçersem oyunlarda ciddi performans kaybı yaşar mıyım?
Yoksa ayarlarla oynayarak (örneğin gereksiz servisleri kapatarak, klasik tema vs.) Bu farkı minimize etmek mümkün mü?

E8400 ile zamanında bypass ile Windows 11 bile kullanmıştım :) Bilgisayarınızda Windows 7'ye göre Windows 10 çok daha yavaş olacaktır. HDD ile Windows 10 kullanmak bir eziyettir, çok kullandım. IoT LTSC 2021 sürümüne yönelirseniz biraz daha rahat edersiniz. İçi daha az şişirilmiş olduğu için biraz daha hızlı çalışıyor. Destek süresi de normal sürümlerden daha uzun.

E8400 ile zamanında bypass ile Windows 11 bile kullanmıştım :) Bilgisayarınızda Windows 7'ye göre Windows 10 çok daha yavaş olacaktır. HDD ile Windows 10 kullanmak bir eziyettir, çok kullandım. IoT LTSC 2021 sürümüne yönelirseniz biraz daha rahat edersiniz. İçi daha az şişirilmiş olduğu için biraz daha hızlı çalışıyor. Destek süresi de normal sürümlerden daha uzun.
Zaten yakında 240 GB’lık bir SSD alacağım ve Windows 10’u doğrudan SSD’ye kuracağım. HDD’nin çilesini az ben de çekmedim… Özellikle eski nesil bir disk olunca sistem tam anlamıyla cehenneme dönüyor. Artık SSD ile biraz rahat nefes almak istiyorum. :)

Zaten yakında 240 GB’lık bir SSD alacağım ve Windows 10’u doğrudan SSD’ye kuracağım. HDD’nin çilesini az ben de çekmedim… Özellikle eski nesil bir disk olunca sistem tam anlamıyla cehenneme dönüyor. Artık SSD ile biraz rahat nefes almak istiyorum. :)
SSD'ye geçince gözle görülür şekilde rahatlarsınız. Ben de E8400 kullanırken HDD'den SSD'ye geçtim, resmen gençleşmiştim. Mümkünse geçiş işlemini SSD'yi aldıktan sonra yapmanız daha iyi olur ama aceleniz varsa kısa bir süre HDD ile Windows 10 idare edilebilir gibi.

Zaten yakında 240 GB'lık bir SSD alacağım ve Windows 10'u doğrudan SSD'ye kuracağım. HDD'nin çilesini az ben de çekmedim… özellikle eski nesil bir disk olunca sistem tam anlamıyla cehenneme dönüyor. Artık SSD ile biraz rahat nefes almak istiyorum. :)

Hocam HDD de daha fazla durmayın bir 300 400TL de olsa 2. el de olsa bir SSD alın HDD gerçekten işkence kendinize yazık etmeyin :)

SSD'yi alınca Windows 10 LTSC sürümlerinden birini, tercihen 2019 veya 2021 sürümünü yükleyebilirsin.

Beni pek iplemedin sanırım ama sistem en yavaş parçası kadar hızlı olduğu için çok da çiçek olmayacak zaten SATA 2 hızında çalışacak. O yamalı Windows'lar işlemcini büyük ihtimalle kediye çevirecek.
Ben 90 FPS'lerden 55'e iniyordum yamaları kurulu Windows 10 ile. Sürüm farketmiyordu 2016 Ltsb de olsa yamalar kuruluysa işi bitiyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı