E8400 Sistem Açılmıyor

Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Denizci
Bundan biraz zaman önce Intel Core 2 Duo E8400 işlemcisini güvenilir bir e-ticaret sitesi üzerinden almıştım ancak ne yaptıysam olmadı. Bir türlü Windows boot edilmedi veya en azından başlamadı. Tam Windows logosu gelmeden önce kapanıp restart atıyor ya da yüklenme ekranı gelince ve noktalar dönmeye başlayınca donuyor bir daha gelmiyordu. Sizce sorun nedir veya çözümü var mıdır ?
  • Anakart: P43-ES-3G
  • PSU600W
  • Ekran Kartı: R7 240

Son düzenleyen: Moderatör:
Bundan önceki işlemcinizi takın ve en son BİOS sürümü ile BİOS'unuzu güncelleyin ardından E8400'ü takın takmadan önce altını silgi ile silin sonra takın. Eğer sadece bu işlemciyi taktığınızda sorun oluyorsa sorunlu olabilir, işlemcinin altındaki ayaklara bakın kopuk vb. varsa onlarda sorun yapıyor olabilir.

Elinde başka bir işlemci var ise onunla dene. Şans yok ise değişim talep et.
Zaten E7500 kullanıyorum ve o rahatlıkla çalışıyor sırf overclock performansını test edip kullanmak için almıştım zaten alalı dediğim gibi bayağı oldu iade veya değişim süresi de çoktan doldu yani ilk aldığında deneme fırsatım da olmamıştı
En güncel BIOS'u indirip kurun ve temiz Windows kurulumu yapın.
Son sürüm BIOS kullanıyorum zaten.
Bundan önceki işlemcinizi takın ve en son BİOS sürümü ile BİOS'unuzu güncelleyin ardından E8400'ü takın takmadan önce altını silgi ile silin sonra takın. Eğer sadece bu işlemciyi taktığınızda sorun oluyorsa sorunlu olabilir, işlemcinin altındaki ayaklara bakın kopuk vb. varsa onlarda sorun yapıyor olabilir.
Dediğim gibi BIOS güncel ama silgi işini denesem iyi olur sadece bu işlemcide oluyor aynen ancak işlemci Intel ayağı yok yani küçük parçalarından eksik-kırık-yanık var gibi durmuyor

Merhabalar. İşlemcinin pin kısımlarının fotoğrafını paylaşma şansınız var mı?

Intel işlemcilerde pinler işlemcide değil anakartta olur.

Bundan biraz zaman önce Intel Core 2 Duo E8400 işlemcisini güvenilir bir e-ticaret sitesi üzerinden almıştım ancak ne yaptıysam olmadı. Bir türlü Windows boot edilmedi veya en azından başlamadı. Tam Windows logosu gelmeden önce kapanıp restart atıyor ya da yüklenme ekranı gelince ve noktalar dönmeye başlayınca donuyor bir daha gelmiyordu. Sizce sorun nedir veya çözümü var mıdır ?
  • Anakart: P43-ES-3G
  • PSU600W
  • Ekran Kartı: R7 240

BIOS'a girip Load Optimized Defaults yapar mısınız ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı