E8400 sistemde Windows 10'dan 7'ye düşülmeli mi?

İskorpitx1

Decapat
Şu an kullandığım işletim sistemi W10, bazıları diyor ki; "W7'de daha iyi performans alırsın". Doğru mu bu?
Bilgisayar özelliklerim;
  • İşlemci: Intel(R) Core(tm)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
  • Anakart: P31-DS3l Gigabyte
  • Ekran kartı: MSI R7 240 2 GB
  • RAM: 2 GB
  • 32BİT

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende sana yakin bir sistemle Windows 10'a yukselttim, bende performans artisi oldu. Sistemim senden cokta farkli degil. E7400, HD 4830 ve 4GB RAM.

Düşük bir sistemin var bu yüzden 10 un özelliklerini tam kullanamayacağını düşünüyorum. Windows 7 daha hafif kalabilir, güncellemeleri de kapatırsan daha yüksek performans alman muhtemel. Ama işletim sistemi eski olduğu için güvenli olmayacağını belirteyim.

Sistemden ziyade Windows 10 özellikle SSD olmayan bilgisayarların korkulu rüyası. Windows 7'de RAM kullanımı daha düşüktür çünkü işlemleri önbelleğe almaz, arkaplanda tutmaz. Windows 10 açılıştan itibaren kullanıma destek amacıyla bir çok uygulamayı arkaplanda tutuyor. En basit örneği Microsoft Edge web tarayıcısı.

Öneri: Senin yerinde olsam SSD ve 32 bit Windows 10 son sürüm kullanırım. Özellikle Windows 1909 sürüm gelmesiyle Windows 10 kullanmaktan keyif alır oldum.

Başlığa cevap veriyorum evet iyi olur.
RAM 4 olsa en az Windows 10 sıkıntısız olur.

Benzer sistemim var, Windows 7, daha üst işletim sistemlerine göre daha iyi çalışıyor bende. Fakat bu tip durumlarda en güzeli bizzat test etmektir.

Sisteme Tiny7 kurarsan daha iyi bir performans artışı yaşarsın. Artı yönleri hızlı olması ve fazla RAM kullanmaması, ekstra programların bulunmaması. Eksi yönleri ise güncelleme desteği yok ve Aero, Sistem Geri Yükleme gibi özellikler bulunmuyor. Win7 Ultimate olsa da Vistalizator ile türkçe yapabilirsin. Ben Windows 10 kalacağım diyorsan da bir Debloater ile gereksiz programları temizle.
Tiny7:
SS:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…