Düşük bir sistemin var bu yüzden 10 un özelliklerini tam kullanamayacağını düşünüyorum. Windows 7 daha hafif kalabilir, güncellemeleri de kapatırsan daha yüksek performans alman muhtemel. Ama işletim sistemi eski olduğu için güvenli olmayacağını belirteyim.
Sistemden ziyade Windows 10 özellikle SSD olmayan bilgisayarların korkulu rüyası. Windows 7'de RAM kullanımı daha düşüktür çünkü işlemleri önbelleğe almaz, arkaplanda tutmaz. Windows 10 açılıştan itibaren kullanıma destek amacıyla bir çok uygulamayı arkaplanda tutuyor. En basit örneği Microsoft Edge web tarayıcısı.
Öneri: Senin yerinde olsam SSD ve 32 bit Windows 10 son sürüm kullanırım. Özellikle Windows 1909 sürüm gelmesiyle Windows 10 kullanmaktan keyif alır oldum.
Sisteme Tiny7 kurarsan daha iyi bir performans artışı yaşarsın. Artı yönleri hızlı olması ve fazla RAM kullanmaması, ekstra programların bulunmaması. Eksi yönleri ise güncelleme desteği yok ve Aero, Sistem Geri Yükleme gibi özellikler bulunmuyor. Win7 Ultimate olsa da Vistalizator ile türkçe yapabilirsin. Ben Windows 10 kalacağım diyorsan da bir Debloater ile gereksiz programları temizle.
Tiny7: