E8400 ve GT 210 sisteme Hackintosh Sierra 10.12 nasıl kurulur?

Emir Cankur

Hectopat
İyi günler! Bilgisayarımda uzun süredir iATKOS ML2 kullanıyorum. macOS 10.12 Sierra yüklemek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Anakart: ASUS P5GC-MX/1333
İşlemci: Intel Core 2 Duo E8400
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 210 1GB

Bu imajda MBR disk desteği yoktur:

Disk türünüzü GPT yapıp kurulumu yapabilirsiniz. E8400 için SMBIOS ayarlamanız, 210 için de Inject NVIDIA işaretlemeniz gerekecektir. Ayrıca iATKOS ML2 sanırım artık hiçbir yerde bulunmuyor. Yedeğini almanız veya Cloud'a atmanız sizin için yararlı olacaktır.

Dediklerinizi yapıp deneyeceğim. iATKOS ML2 dmg dosyası eski HDD'de duruyor olmazsa geri dönerim.
Hocam SMBIOS'u nasıl yapacağım? ( SMBIOS Düzenleme - Technopat Sosyal ) bu rehberden yapmak için programı indirdim fakat Mac OS X 10.9 istediğinden yapamadım. Şu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Buradaki bağlantıdan yapabilirsin.

Hocam dediğiniz gibi yaptım. O siteden uygun config dosyasını yapıp EFI kısmına attım. Masaüstü olduğu için indirme gereksinimi duymadım. EFI bölümündekini düzenledim. Kurulum ekranı geldi, kurulumu başlattım. Ancak sabah 8'de başlamasına rağmen uzun bir süre ilerlemedi.

Ayrıca BIOS ayarlarında yapamadığım tek ayar SATA modunu AHCI olarak ayarlamak. Muhtemelen bundan dolayı kuramıyorum.

SATA ile ilgili bir ayar olması gerek. Detaylıca tekrar bak. Ayrıca o diski nasıl biçimlendirdin? Bir bölümünü mü yoksa tamamını mı?
Maalesef öyle bir ayar yok. Hatta benimle aynı anakartı kullananlar da bundan bahsediyor (yabancı forumlarda ve diğer Türkçe forumlarda). Bölümü seçmedim, direkt diski seçip Disk İzlencesinden Sil tuşuna basıp macOS Genişletilmiş Günlüklü olarak GPT'yi seçip biçimlendirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…