E8500 sisteme üst düzey ekran kartı ve güç kaynağı tavsiyesi

Dojogen

Decapat
Herkese merhabalar.
Öncelikle şu sıkıntılı günlerde herkese sağlıklı günler dilerim. Sahip olduğum eski sisteme güncelleme yapmak istiyorum. GTA 5 Online, LOL, PUBG adlı oyunları oynamak istiyorum. Görüntü kalitesinin çok iyi olmasını sahip olduğum bileşenlerden dolayı beklemiyorum. Ancak keyif alınacak düzeyde olması fena olmaz.
  • Anakartım: ASUS PK5 SE LGA 775 tip soket
  • İşlemcim: Intel E8500 3.16GHz işlemci Core 2 Duo
  • Bellek: Kingston KVR800 2 GB DDR2 800MHz X4 adet bellek mevcut yani toplamda 8 GB.
  • Güç kaynağı: ASUS marka peak 400W, 380 rated.
  • Ekran kartı: Innovo 8500GT kullanıyordum.
  • SanDisk SSD mevcut
  • Kasa ASUS Vento A9
Alabileceğim en üst düzey performansı dar boğaza girmeden hangi ekran kartını tercih etmeliyim. Yukarıdaki oyunları oynamak için. PSU yetersiz olursa ileride de kullanmak adına Platinum sertifikalı PSU'da alabilirim. Diğer bir merak ettiğim 5.0 Bluetooth teknolojisine sahip kulaklığımı bu makineye bağlamak istiyorum. Bunu sağlayan kasa içine takılan parça nedir? Karantina bitince yurt dışına taşınacağım için yeni sıfır bir sistem alma gereksinimim yok. Sadece şu günlerde biraz keyif almak istiyorum. Önerilere alternatif de sunarsanız çok memnun olurum. Vakit ayırıp okuyan, cevaplayanlara teşekkürler.

Nvidia olarak 9800GT 1GB 256 bit uyar fakat daha makul fiyata AMD HD6570 2GB 128 bit var benim önerilerim bunlar. Bu modellerin daha üst modelleri darboğaz yapacaktır, fiyat performans konusunda birşey söylemiyorum. Ayrıyetten bu ürünlerin 0 fiyatına, 2. el daha iyi ekran kartları da bulabilirsiniz. Tabii onlar da büyük ihtimalle darboğaz yapacaktır çünkü işlemcin ve belleklerin çok eski. Önerdiğim ürünleri 2. el olarak bulabilirsen tavsiye ederim, çünkü kur sebebiyle bu eski kartlara dahi 0 ürün olarak 500 tl civarı bir fiyat sunuluyor.

Bu işlemci için takabileceğiniz en iyi ekran kartı R7 240 2 GB olur. Ama ilerde işlemci güncellemesi yapacağım diyorsanız GT 1030 2 GB altına düşmeyin.
Ayrıca Bluetooth için bazı aparatlar var USB yuvasına takılan aparatlar var. 10TL ile 50TL arası. Alıp kullanabilirsiniz.

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler.
9800gt yeterli olur mu dediğim oyunlar için. Maddi açıdan değil keyif açısından değerlendirin lütfen.
R7 240 dikkatimi çekti. Bunun için psu gerek var mı? Yoksa bahsettiğim psu yeter mi? Diyelim ki yetmedi parçalara zarar verir mi? Eğer gt1030 2 GB ekran kartı alırsam ya daha iyisini ne gibi sorun yaşarım. Darboğaz yaşamam bu oyunları oynamama engel olur mu ekran kartına zarar verir mi?
Konu günceldir
Asus r7 240 araştırdım aklıma bu model yattı. 4gb oc olan versiyonunu almayı düşünüyorum. Standart 2gb olan versiyonu ile arasında nasıl bir fark var? Psu yeterli olur mu? Darboğaz yaşar mıyım ve dediğim oyunları sorunsuz kullanabilir miyim
Konu güncel

Son düzenleme:

R7 240 harici bir güç gereksinimine gerek olmayan giriş seviyesi bir karttır yani elinizdeki güç kaynağı yeterli olacaktır.
Fazla RAM her zaman iyidir fakat R7 240 alacaksanız 2 GB alın. İşlemcisi o kadar da hızlı olmadığı için 4 GB fazla olur. Yani bu ekran kartı için daha fazla para ayırmaya gerek yok.
GT 1030 2 GB, R7 240'dan daha hızlı ve yeni bir ekran kartıdır ama E8500 darboğaz yapacaktır. İlerde işlemci güncellemesi yapacaksanız alabilirsiniz fakat dediğim gibi bu işlemciniz ile darboğaz yapacaktır.
GTA 5 ve PUBG için işlemcinizi değiştirmeniz gerekebilir.
Son olarak diğer bileşenlerinize zarar vermez.

Darboğaz yapmasına rağmen GT1030 ile r7 240'a göre daha fazla verim alabilir miyim? ya da hata mavi ekran alır mıyım? Hangi işlemciyi önerirsiniz, GT1030 alırsam ve hangi modelini ve hangi marka önerirsiniz

Son düzenleme:

Mavi ekran hatası alacağınızı düşünmüyorum. İşlemciyi değiştirmeyecekseniz R7 240 2 GB alın.
GT 1030 2 GB veya alternatifi GT 750 Ti 2GB almayı düşünüyorsanız işlemci olarak Core 2 Quad serisinden Q9300 veya Q9650 işlemci veya LGA 771 Xeon (modlu BIOS ile) alabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğiniz için. Gt1030gb ile q9650 almaya karar verdim. Sağ olun var olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…