E8600'e OC Yapılmıyor

mfcelep

Hectopat
Gigabyte EP41-UD3L
Intel E8600 3.33 GHz
GTX 430 NVIDIA 2 GB
2 X 2 GB Kingston HyperX 800 MHz RAM
F6 BIOS

Herkese selamlar. Bilgisayarın özellikleri yukarıda belirttiğim şekilde, bu işlemci ve muadil anakartla yapılmış birçok video ve makale inceledim fakat ne yaparsam yapayım 0.10 GHz üzerinde OC yapamıyorum. Bu anakart ile daha önce daha düşük bir işlemcide yüksek oranlara ulaşmıştım, RAM'ler farklıydı. Nasıl bir yol izlemeliyim? Sorun RAM'lerle mi alakalı? Hatayı nerede yapıyorum? Bu anakart ve işlemci ile OC yapılan birçok örnek var, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'lerle alakalı olduğunu düşünüyorsanız önceden denediğiniz RAM'ler ile deneme şansınız varsa deneyin. Yoksa BIOS'a girince CTRL+F1 yapın RAM zamanlama ayarları çıkacak. RAM'lerin DDR2 olduğunu düşünerek RAM çarpanını (System Memory Multiplier) 800MHZ hıza göre ayarlayın fazlası olmasın. Sonra zamanlamaları 6-6-6-18 yapın. Pci Express frekansınıda 100MHZ'ye sabitleyin. Gene de olmuyorsa işlemcinin overclock kapasitesi olmayabilir. Sonuçta şans işi.

Ayrıca Gigabyte'ın "Performans Enhance" ayarı "Standard"da kalsın.

Öncelikle teşekkürler.Eski RAM'lerle deneme şansım yok bunları 800 MHZ'e göre ayarlıyorum fakat yine olmadı.Varsayılan ayarların görüntüsünü aşağıya bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_5791.JPG
    IMG_5791.JPG
    1,6 MB · Görüntüleme: 40
  • IMG_5543.JPG
    IMG_5543.JPG
    1,4 MB · Görüntüleme: 37
Pci Express frekansını "Auto"'dan çıkarıp 100'e sabitleyin. SPD'yi "Auto"'dan çıkarıp 2 yapın. DRAM Timing'ide "Auto"'dan çıkarın. 5-5-5-18 olan değeri 6-6-6-18 yapın. Daha sonra CPU Host Clock'u azar azar artırıp deneyeceksiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı