EA 6100 sıralama derece için mezuna bırakılır mı?

Makaleler
4
Yer
İzmit
3K civarı bekliyordum ama beklediğimden çok daha kötü geldi. Tek eksiğim matematik ve geometri. TYT 84 net yaptım sadece 24'ü matematik. Denemelerde 98 bile gördüm ama matematik yine maksimum 33'e kadar çıkmıştı. AYT ise 55 net yaptım 20'si matematik. Denemelerle aynı geldi sınav. Sonuç olarak sürekli matematik çalışmam lazım ama 1 yıl göze alınır mı? Bilmiyorum. Diğer bir seçeneğim yerleşip hazırlık sınıfında kırık OBP ile tekrar hazırlanmak da olabilir. İngilizcem B1+ çünkü hazırlıkta sıkıntı çekmem. Ne dersiniz? Aile evinde 1 yıl daha katlanılır mı bu işe?

Son düzenleme:
6K sıralama ile mi?

Ya yaz bölüm 3K fazla yapmak için 1 sene çöpe atma. 6K ya mis gibi bölümlere gidersin. Millet 1 milyon yapınca seviniyor. Rekor kırdım diyor.

Ben potansiyelimi ilk 1000 olarak görsem de 3-4k bile gelse yazacaktım. 6k ekstra hayal kırıklığı oldu. İnsan potansiyelini gerçekleştiremeyince üzülüyor. Yoksa tabii ki bu sıralamada olmak isteyecek yüz binlerce öğrenci vardır.

Ben olsam bırakmam. 6K ya Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden çok iyi bölümler okuyabilirsin. Koç falan diyorsan sana kalmış. Boğaziçine girebiliyorsun diyebiliyorum.

Ben 6K yapsam peder boğazda yatta şampanya patlatır.

Çok iyi sıralama yapmışsınız hocam ama tyt niz yaptığınızdan düşük gelmiş bence bu sene güvenin ve tekrar hazırlanın potansiyelim de var diyorsunuz bu sene planlı çalışmayla ilk 500e girebilirsiniz yeter ki kendinize güvenin ve planlı çalışın

6k sıralama ile mi?

Ya yaz bölüm 3K fazla yapmak için 1 sene çöpe atma. 6K ya mis gibi bölümlere gidersin. Millet 1 milyon yapınca seviniyor. Rekor kırdım diyor.
Hocam şaka mı bu, ben 76 bin yaptım diye mezuna kalıyorum 1 milyon yapan adamdan ne farkım var

Hocam aynı şekil bende sizin yaşadığınız durumu yaşadım benim de sıralamam 6K sonucun daha yüksek gelmesini bekliyordum aynı şekil TYT de normalden düşük yaptım siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Mezuna kalıp derece yapmayı çok isterdim ama mevcut ülke şartlarında yerleşmek daha doğru olacak gibi. Bir de ben hiç çalışkan bir öğrenci değilim, eşit ağırlıktaki ezber-bilgi soruları hariç matematiği falan çoğunluğunu zekamla çözdüm diyebilirim. O yüzden bu sene daha kötü çalışırım diye korkuyorum kendimden. Biraz daha iradeli olsaydım ve ülke daha 'dengeli' bir yer olsaydı bırakacaktım mezuna. Eldeki elma hayaldeki muzdan iyidir demişler. Dediğim gibi hazırlıkta hazırlanabilirim belki tekrardan.

3K civarı bekliyordum.

3K yaptığınızda yazacağınız bölüm neydi? Hukuk vs ise kesinlikle mezuna kalmaya değmez çünkü gideceğin okul da emin ol çok farklı olmayacak.

Mezuna kalıp derece yapmayı çok isterdim.

Eğer ki ilk seneniz ise mezuna kalmaktan korkmayın. 6K yapan birisi gayet rahat bir şekilde ilk bine sokabilir kendisini. Sadece disiplini korumak onemli.

İstanbul Bilgi Ekonomi veya Marmara YBS okumayı düşünüyordum. 6K ile Kadir Has YBS bile gelmeyecek gibi. 12. sınıfım, ilk mezunum olur ama dediğim gibi ne kendime ne ülkeye güveniyorum. Ben disiplinimi korusam bile Ocak ortasında sistem falan değişir yine mağdur olurum bir şekilde diye düşünmeden edemiyorum açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…