EA Ayt Biyoloji çalışmak

442129

Hectopat
Herkese merhabalar, ben 2026da Yksye gireceğim ve yeni çalışmaya başladım. TYTye başladım ancak fen derslerim sıfır. Hiç yok. Matematik temelimi bile yeni oluşturdum. Sözelim fena değil. TYT deneme netlerim 40-50 net arası.

Şimdi sorum şu;
Benim ne olursa olsun devlet üniversitesine gitmem lazım. Hukuk istiyorum ama 50 küsur binden sonra genelde devlet üniversitesi yok. 50 bine giremezsem 1 sene daha mezuna kalamam ve hukuk dışında bir şey de yazmak istemiyorum. Her ihtimale karşı olur da giremezsem diye sadece EA derslerine ek sözel ağırlıklı fen dersi olan TYT-AYT biyolojiye de çalışmak istiyorum sayısal sıralamam için. En azından EA'da istediğim sonucu elde edemezsem AYT matematik ve AYT biyoloji yardımıyla sayısaldan 250-260k içinde olursam makine veya diğer sıralamamın yeteceği mühendislikleri yazabilirim.

1- Sizce mantıklı mı?
2- Fizik ve kimyanın TYT'sine hakim olmadan TYT-AYT Biyoloji yapılabilir mi? Yapılırsa benim gibi sözel öğrencisi 1 senede AYT biyolojide 7-8 net çıkarabilir mi?

Biyoloji çalışma stili, kanal önerisi, kaynak önerisi alabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Saçmalık. Daha 1 senen var. Hukuk kazanmamak için tek sebep yeterli çalışmaman. Ona harcayacağın vakti hukuk için harca zaten garanti kazanırsın düzenli çalışırsan.

1- Bence alanını karar verip ona göre ders çalışmalısın. Sayısal bir öğrenci sayısal derslere, sözel bir öğrenci sözel derslere çalışmalı diye düşünüyorum. Mantıklı değil. 2026 YKS için daha süren var. Çalışmak istemeyen her türlü bahane bulur.

2- Sorduğun soru çok alakasız cevap veremeyeceğim.

Ek olarak hedefini düşün ve çalış, ihtimaller için şu an daha çok erken. İstemediğin mesleğe gidip hayatını heba edeceğine 1 sene daha çalışıp istediğin yere gitmek daha mantıklı.

Önünde uzun bir zaman var ve bu sürede EA dan derece bile yaparsın ne istediğine iyi karar ver hukuk bölümünü de iyi düşün bu devirde çok tavsiye edilen bir meslek değil maalesef ama hayalin ise ve kendimi geliştiririm diyorsan neden olmasın başarılar..

Hocam fen derslerinde TYT'yi bilmeden AYT'yi yapamazsınız ve 1 senede AYT biyolojiden 7-8 net çıkartmayı bırakın 1 ayda AYT biyolojiyi fulleyecek duruma gelirsiniz yani o kadar dert etmeyin.

Biyoloji için çalışma olarak biosemi önerebilirim hocam 65 videoda bitiyor. Kaynak olarak da biosem soru bankası ve biyotik yeterli olur

Çalışma stili olarak da biyolojide bence en önemli şey tekrar yapmak her konu bitirdiğinizde tekrar yapın hocam. Tekrar soru çözmekten bile daha önemli. Bunu tusa çalışan doktorlar da söylüyor. Tekrar çok önemli

Ben her gün kitabı açıp bitirdiğim konuları baştan sona okurum. Böyle yaptığım için bir süre sonra kitabı neredeyse ezbere bilmeye başlıyorum 20 gün neredeyse olacak ve ben 20 günde sıfırdan AYT biyolojiyi bitirmeye yaklaştım. Yani dert etmeyin hocam 1 yıl çok uzun bir süre hem sayisalda hem EA da derece yapabilirsiniz telaşlanmayın.

Çok teşekkürler değerli cevaplarınız için. Sorun şu ki, matematiğim sıkıntılı. Eğer biyolojide 7-8 net civarı yapabilirsem EA’dan daha az AYT Matematik ile mühendislik kazanabiliyorum. EA’da Matematikten başka alternatif yok ilk 50k için. 50-60 birdeki herkes sözeli iyi yapıyor zaten.
Mezuna kalamam eğer 50K yapamazsam. Yazı tura oynamak yerine her ikisine de hazırlıklı olmak istiyorum. EA derslerinin yanına günde yarım saat - 1 saat civarı Biyoloji koymak mantıklı geliyor. Sonuçta Fizik ve Kimyaya bakmayacağım.
Saçmalık. Daha 1 senen var. Hukuk kazanmamak için tek sebep yeterli çalışmaman. Ona harcayacağın vakti hukuk için harca zaten garanti kazanırsın düzenli çalışırsan.

Yani aslında sorum feni sıfır olan birisi günde 1 saat biyolojiye zaman ayırarak 7-8 net AYT Biyoloji çıkarabilir mi olacaktı. Cevaplara göre sanırım mümkün.

Ben sadece 1 alana odaklanmanın tercihindeyim. Yine de başarılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…