EA Destop'ta FIFA 21 Xbox One 9. nesil Wireless Controller ile oynanmıyor?

macabre

Zeptopat
Daha fazla  
İyi günler, geçtiğimiz günlerde PC için Xbox Game Pass satın aldım. İçeriğinde EA Play'de vardı. Hazır EA Play varken EA Destop'ı kurdum FIFA 21 oynayayım dedim ancak oyuna girdiğim zaman gamepadin düzgün çalışmadığını gözlemledim. FIFA 21 ana ekranda sağa sola gitmeye kalktığım zaman tuşlara rastgele 3-4 kere basılmış gibi başka yerlere gidiyor, bir şekilde takım seçim ekranına girdikten sonra ise hiçbir tuşa basmasam bile sürekli aşağı tuşuna basılmış gibi hareket ediyor ve durduramıyorum. EA Destop üzerinden FIFA 21'de böyle bir sorun yaşayıp çözebilen var mı? Kullandığım gamepad Xbox One Wireless Controller (9.nesil).
EA Destop uygulamasını Steam arayüzüne ekleyip geniş ekranda açarsanız sorun düzeliyor. Bu hatayla karşılaşan olursa diye ekliyorum

Son düzenleme:
İyi günler, geçtiğimiz günlerde PC için Xbox Game Pass satın aldım. İçeriğinde EA Play'de vardı. Hazır EA Play varken EA Destop'ı kurdum FIFA 21 oynayayım dedim ancak oyuna girdiğim zaman gamepadin düzgün çalışmadığını gözlemledim. FIFA 21 ana ekranda sağa sola gitmeye kalktığım zaman tuşlara rastgele 3-4 kere basılmış gibi başka yerlere gidiyor, bir şekilde takım seçim ekranına girdikten sonra ise hiçbir tuşa basmasam bile sürekli aşağı tuşuna basılmış gibi hareket ediyor ve durduramıyorum. EA destop üzerinden FIFA 21'de böyle bir sorun yaşayıp çözebilen var mı? Kullandığım gamepad Xbox One Wireless Controller (9.nesil).
EA destop uygulamasını Steam arayüzüne ekleyip geniş ekranda açarsanız sorun düzeliyor. Bu hatayla karşılaşan olursa diye ekliyorum.

Maalesef bende ayni dertten muzdaribim. Game Pass satin aldim almisken FIFA 20 oynayayım dedim yok maalesef saçma sapan bir sekilde yasadiginiz sorunlari çekiyorum. Ama kablo ile bu sorun olmuyormus. Siz çözebildiniz mi sorunu?

Bazı yabancı forumlarda bazı çözümler buldum ve bi' tanesi sorunu çözüyor.
Hangi FIFA serisi olduğu önemli değil, FIFA 22'yi örnek olarak verdim.
  1. Steam'den, Steam dışı oyun ekle ve FIFA 22'yi seç;
  2. Gamepad'in Windows ile eşleştiğinden emin ol;
  3. Steam'den büyük ekranı etkinleştir ve FIFA 22 kısayol ayarlarına gir;
  4. Kontrolcü seçeneklerine gir ve görseldeki gibi ayarla;
  5. Origin'den çıkış yap;
  6. Gamepad'in bağlantısını Windows ile kes;
  7. Steam'e dön ve büyük ekran açıkken Gamepad'i tekrar bağla;
  8. Büyük ekran açıkken FIFA 22'yi Steam üzerinden başlat;
    Oyuna Steam'den giriş yaptığın sürece hiçbir sorun yaşamayacaksın.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    131 KB · Görüntüleme: 86
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı