EA FC 24 ping sorunu nasıl çözülür?

alptugpar

Decapat
Daha fazla  
İnternet değerlerim böyle diğer hiçbir oyunda sıkıntı yok fakat EA FC 24'ün Ultimate Team'inde gecikme sorunu yüzünden kafayı yemek üzereyim. 70 90 ping arası göstetiyor oyun öncesi oyuna girince üstte turuncu internet sıkıntısı veriyor ve böyle bir oyun için aşırı önemli bir gecikme oluyor. Çözüm önerisi olan var mı?

Dosya Ekleri

• 1704468104833.png
    1704468104833.png
    43 KB · Görüntüleme: 459
Vallahi aynı sorunu yaşıyorum diğer oyunlar veya FIFA 23'te sorun yok ama bunda var ve çözüm bulamıyorum aynı şekilde ve bu sorunu yaşayan çok kişi gördüm.
Şu an oyunla ilgili olduğunu düşünmeye başladım veya Türkiye'de olan oyuncular mı diyeyim ki rakiplerim Türk ama bu sorun yok

Türkiye veya Asya için bir server kurmadıkları sürece 60-70 ping ile oynamaya devam edeceğiz bunun bir çözümü yok. Ben Türknet'e geçtim bir nebze 45-55 pinglere düştü ama şu aralar özellikle dün FUT Champions'u 70-80 ping ile oynadım bize yakın bir server kurmaları lazım oda şimdilik ihtimal dahilinde görünmüyor.

Türkiye veya Asya için bir server kurmadıkları sürece 60-70 ping ile oynamaya devam edeceğiz bunun bir çözümü yok. Ben TurkNet'e geçtim bir nebze 45-55 pinglere düştü ama şu aralar özellikle dün fut Champions'u 70-80 ping ile oynadım bize yakın bir server kurmaları lazım oda şimdilik ihtimal dahilinde görünmüyor.

Superonline fiber İstanbul 29-32ms alıyorum.

Benim bilgisayarımda mouse ile gamepad çakışıyor gibi bir şey oluyor, hem mouse kasıyor hem gamepad. Mouse driverını silince tamamen düzeliyor.

Kablonet'te TTNET altyapısını kullanıyorum 30 40 araları girişte ms alıyorum maça girince ara ara oyuncular kontrolüm dışı koşmaya başlıyor turuncu cizgi cıkıyor :D oynanmıyor oyun

Arkadaşlar ben bu konu üzerine aşırı araştırma yaptım. Araştırmalarımın neticesinde şöyle bir sonuca ulaştım. Fps ve ping ile ters orantılı olarak çalışıyor. Yani FPS arttıkça ping azalıyor. Tam tersi durumda bizi ilgilendiriyor. FPS düştükçe ping artıyor. Buda oyunlarımıza gecikme olarak dönüyor. FPS'i düşük bilgisayar rakip oyunculardaki bilgisayar FPS'ini yakalamaya çalışıyor. Böylelikle bilgisayarlarımızdaki RAM,İşlemci,GPU fazla frekansta çalışıyor. Bunlarda internet aracılığıyla iletip, alındığı için bize ping olarak geri dönüyor.

FPS ve ping ilişkisini gösteren video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı