EA öğrencisi nasıl fen çalışmalı?

ahmettt077

Hectopat
Kafa karışıklığı yaşadığım için forumdaki tecrübeli kişilerden fikir almak istiyorum.

Durumumu kısaca özetlemek istiyorum: Bu yıl 12. sınıfa geçeceğim ve 11. sınıfın yarısından itibaren TYT matematiğe başladım ve yaz başlamadan bu konuları bitirdim. Bu süreçte düzenli olarak paragraf soruları çözdüm, yani Türkçe eksiğim yok. TYT matematik konularım tamamlandı ancak geometri konusuna henüz yeni başladım ve şu anda temel bir kitaptan üçgenler üzerine çalışıyorum. Hocam, geometrinin temelinin üçgenlerle oluştuğunu söylemişti. Fonksiyon konusunun AYT için önemli olduğunu belirttikleri için bugün fonksiyon tekrar yaptım ve 100 soru çözdüm zaten fonksiyonum iyiydi ama sağlamlaştırdım. Fonksiyon konusunda iyi bir noktaya geldim, ancak AYT düzeyinde matematiğim neredeyse sıfır çünkü daha önceki eğitim hayatımda dersleri pek umursamadım. Sosyal dersim iyi, ancak fen bölümü direk sıfır. Eşit ağırlık öğrencisiyim. Bu durumda nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler!

Şahsen ben de bu sene girdim ve say 70k sıralama yaptım. Feni branş branş hocalardan izleyip zor kaynaklardan soru bankası çözerek Full'e yakın bir sonuç aldım. Tavsiyem senin de erkenden diğer derslerine birikte feni ilerletmen ve konuyu bitirdiğin zaman üstüne hemen soru bankasından çözmen, soru bankası olarak da fizikte 3D, kimyada aydın ve biyolojide ise dr. Biyolojinin soru bankasını kullanabilirsin. Hepsi çok iyi kaynaklar. Bunları konu ile birlikte çözeceğin için sene sonuna kadar unutma durumu olabiliyor, bunun için de bol bol branş denemesi çözmeyi ihmal etme. Zaten fen branş denemeleri hem kısa sürer hem de çok zevklidir. Bu zor süreçte başarılar, umarım kalbindeki meslek ve okulu kazanırsın

Hocam ben sadece fen konusunda tavsiye almak istemedim, yetkililer başlığı yanlış yazmışlar.

Yinede teşekkürler fen çalışmalarında geometride sağlam bir yere geldikten sonra başlayacağım.

Hocam ben sadece fen konusunda tavsiye almak istemedim, yetkililer başlığı yanlış yazmışlar.

Yinede teşekkürler fen çalışmalarında geometride sağlam bir yere geldikten sonra başlayacağım.
Geometi en belirleyici ders hocam, ben bu yüzden bu sene istediğim yere gidemedim açıkcası. Çok sağlam tut sonradan acısı çok kötü oluyor :/

Geometi en belirleyici ders hocam, ben bu yüzden bu sene istediğim yere gidemedim açıkcası. Çok sağlam tut sonradan acısı çok kötü oluyor :/
Geometri konusunda biraz zorlanıyorum ve bu yüzden antremanlarla matematiğin 1. kitabını çözerek çalışıyorum. Geometri genellikle önemsiz gibi görünse de aslında önemli bir kısım; çünkü sınavlarda bildiğim kadarıyla 20 soru geometri içeriyor ve bu, bir fen kısmına denk geliyor. Ancak çoğu kişi bu kısma yeterince önem vermiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…