Çözüldü EA Play Steam “activation required“ hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emirgnydn07

Femtopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Steam üzerinden EA Play üyeliği satın aldım ve It Takes Two adındaki oyunu yükledim. Fakat oyunu açmaya çalıştığım zaman Origin uygulamasına atıyor ve giriş yapmamı istiyor. Giriş yaptığımda ise “to play unidentified Game, you must first activate it on your EA account.“hatasını alıyorum ve benden bir kod istiyor. Fakat oyunun Steam EA Play üzerinden yüklediğim için elimde kod falan yok. Ne yapmaya çalıştıysam çözemedim, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çözüm
Ah şimdi hatırladım evet. 6 7 ay önce ilk kez EA Play üyeliği satın almıştım ve hangi Origin hesabına bağladığımı bilmiyorum. Acaba Steam üzerinden o bağladığım hesabı bulup bağlantıyı kaldırabilir miyim?
Bağlantıyı kaldırmak yerine o bağladığınız Origin hesabını bulup o hesaba giriş yaparsan sorun çözülür. Aksi takdirde 2 şekilde de o origin hesabını bulman, giriş yapman ve sisteme ticket göndermen lazım bağlantıyı kaldırman için.
  1. Steam'de oturum açın.
  2. Oynaya tıklayarak Steam'den bir EA oyunu başlatın .
  3. Henüz yapmadıysanız Origin'i yükleyin.
  4. Origin başlatılacak ve Steam hesabınızı ve EA Hesabınızı bağlamanızı isteyecektir.
  5. EA Hesabı bilgilerinizi kullanarak Origin'de oturum açın veya yeni bir EA Hesabı oluşturun .
  6. Steam, oyununuzu yükleyecek ve oynamaya hazır olduğunda size haber verecektir.

Kısacası EA ile bağlantılı bir uygulama başlattığında hesabını ilişkilendirmeni isteyecek senden.

1. Steam'de oturum açın.
  2. oynaya tıklayarak Steam'den bir EA oyunu başlatın.
  3. Henüz yapmadıysanız Origin'i yükleyin.
  4. Origin başlatılacak ve Steam hesabınızı ve EA hesabınızı bağlamanızı isteyecektir.
  5. EA hesabı bilgilerinizi kullanarak Origin'de oturum açın veya yeni bir EA Hesabı oluşturun.
  6. Steam, oyununuzu yükleyecek ve oynamaya hazır olduğunda size haber verecektir.

Kısacası EA ile bağlantılı bir uygulama başlattığında hesabını ilişkilendirmeni isteyecek senden.

İşte sorun da burada. Steam'i açıp herhangi bir EA oyununu açmaya çalıştıktan sonra benden hesap bağlamamı falan istemiyor,direk bu kod isteme hatasi geliyor.

İşte sorun da burada. Steam'i açıp herhangi bir EA oyununu açmaya çalıştıktan sonra benden hesap bağlamamı falan istemiyor,direk bu kod isteme hatasi geliyor.
Daha önce bir origin hesabı ile steam hesabınızı ilişkilendirmiş olabilir misiniz?

Eğer öyleyse ticket atıp bu durumu Origin'e bildirmek durumundasınız. Hesabınızı delink ettikten sonra mevcut steam hesabınıza bağlayabilirsiniz. Eğer öyle bir şet varsa tabii.

Daha önce bir Origin hesabı ile Steam hesabınızı ilişkilendirmiş olabilir misiniz?

Ah şimdi hatırladım evet. 6 7 ay önce ilk kez EA Play üyeliği satın almıştım ve hangi Origin hesabına bağladığımı bilmiyorum. Acaba Steam üzerinden o bağladığım hesabı bulup bağlantıyı kaldırabilir miyim?

Bağlantıyı kaldırmak yerine o bağladığınız Origin hesabını bulup o hesaba giriş yaparsan sorun çözülür. Aksi takdirde 2 şekilde de o origin hesabını bulman, giriş yapman ve sisteme ticket göndermen lazım bağlantıyı kaldırman için.

Çözüm
Eskiden bağladığım Origin hesabımı bulup giriş yaptım ve oyunu sorunsuz bir şekilde açtım.Her şey için çok sağol gerçekten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı