EA'da iken yabancı dilden bölüm seçilebilir mi?

Yagizzw

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, EA öğrencisiyim ama turizm ve otelcilik veya dil ile alakalı okumak istiyorum. Turizm otelcilik hepsi 2 yıllık, TYT puanıyla. Ben YDT puanıyla bir yere girebilir miyim EA öğrencisiyken? Lisede kafam çok karışık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum YKS ve YDT'de istediğin alanı çözüp o alandan bir bölüme girebilirsin. Lisede alan seçilmesinin sebebi YKS veya YDT'ye yönelik alanınla ilgili eğitim almak için.

YDT puanıyla bir yere girebilmek için YDT sınavına girmeniz gerek, burada alacağınız puan ve TYT puanınız sizin gideceğiniz yeri belirliyor.

Mantık şöyle işliyor, bir sayısal öğrencisi düşünün. Bu öğrenci 11 ve 12. sınıfta sayısal sınıfta olduğu için sayısal derslerden eğitim görüyor, o konuları işliyor onlardan soru çözüyor. Ama sınav anında isterse eşit ağırlık isterse de sözel alanının sorularını çözüp puanının yettiği bölümleri tercih edebilir.

şöyle diyim hocam ben hem tyt hem ydt ye giricem ama tyt puanlılar 2 yıllık ydt puanlı turizm otelcilik yok nasıl oluyor anlamadım

Bildiğim kadarıyla turizm otelcilik 2 yıllık TYT puanıyla alıyor YDT etki etmiyor.

Hocam peki YDT ve TYT toplanıyor mu dil puanı olarak ona göre yine yabancı dil ile ilgili bölüm bakacağım.

Hocam turizm ve otelcilikte TYT puanıyla giriliyor şimdi TYT ve YDT puanlarım toplanınca sıralama düşüp puan artıyor mu onu nasıl hesaplayabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…