EasyCep Ümraniye meydan AVM mağazasından görerek ve de inceleyerek aldığım cihazı yenilenmiş cihaz değil, Apple garantisi devam ediyor, değişeni ve çiziği yok denilerek satılan cihazda birkaç ay sonra sorun yaşamaya başladım. Bir sorun olduğunda Apple garantisi de var dilerseniz Apple dilerseniz bize getirebilirsiniz dedikleri cihazı Apple garantili sandığım için Apple yetkili servise verdim ve cihaz 2 hafta sonra Apple tarafından bana her tarafı hasarlı olarak teslim edildi.
Apple'a cihazıma neden hasar verdiklerini sorduğumda cihazın daha önce açıldığını ve ekranının uygun olmayan bir şekilde kapatıldığı için hem açarken hem de kapatırken sorun yaşadıklarını ve 2 parça dışında hiçbir parçasının orijinal olmadığını ilettiler.
EasyCep bu cihazı bana hiçbir değişeni yok, çiziği yok, yenilenmiş değil ve Apple garantili diyerek sattı. Yenilenmiş bir cihaz olmadığı için de satışı çek çekimde gerçekleştirdiler. e-Devlet'ten sorgulandığında da yenilenmiş olmadığı gözükmektedir.
EasyCep defalarca iletişime geçmeme rağmen bu konuda bana kesinlikle hiçbir destek sağlamadı. İlk görüşmemizde sadece cihazı gönderin onaralım dediler. Bu cihazdan hayır mı gelir ben para iadesi istiyorum şeklinde onlarca talep yapmama rağmen cevap bile vermediler.
Sosyal medya aracılığı ile firmanın CEO'sundan genel müdür yardımcıları'na kadar şikayetimi yazdım bu şikayetler üzerine arandım ve sorun hakem heyetine intikal ettiği için beklememiz gerektiği yoksa yardımcı olabileceklerini ilettiler. Ayrıca cihazı aldığım gün ve görüştüğümüz esnada sistemde her ne kadar yenilenmiş cihaz olarak gözükmese de şu an sistemlerinde yenilenmiş olarak gözüktüğünü ilettiler. Hakem heyetine başvurmadan önce defalarca görüştüm, kayıt açtım ve Şikayetvar sitesinden de defalarca yazdım ama hiçbir çözüm sunmadılar. Cevap bile vermediler. Bu son görüşmemize istinaden hakem heyetine bekleyelim dediler, alım gücümüzün her gün düşmesi nedeniyle hakem heyeti ile görüşüp süreci sordum ve bunun aylarca sürebileceği söylendi. Dilersem firmayı arayıp mağduriyetimin giderilmesi halinde şikayetinizi bir dilekçe ile geri çekebileceğim söylendi.
Bunu EasyCep firmasına yazdım ama buna da bir cevap verilmedi.
Bu firmayı tercih etmeden önce elektronik işinin şans işi olduğunu hatırlatmak isterim fakat şans dışında birçok faktörü de göz önünde bulundurmanızı önemle hatırlatmak isterim. Yaşadığım bu olumsuzluğu elekronik şans işi şeklinde değerlendirmek mümkün değil. Bu açıkça dolandırıcılıktır. Hakem heyetinden veya firmadan ilerleyen süreçte aleyhime bir karar verilmesi halinde savcılığa dolandırıcılık başvurusunda bulunup ayrıca enflasyon farkı ve alışveriş esnasında yenilenmiş değil dedikleri için çektiğim kredi faizinden diğer zararlarıma kadar hepsini talep edeceğim.
Syg.
Elektronik işinde şans diye bir şey yoktur.
Maalesef yapabileceğiniz pek bir şey kalmamış. Burada zaten EasyCep kullanmayın diye bas bas bağırıyoruz. Aldığınız cihaz neydi?
Biraz daha anlaşılır yazmanız gerekiyor, yazınızı anlamak için oturup kafa yormak lazım.Easy Cep'ten telefon mu alınır ki? Satmak istersen 1 liraya alıyolar 1 lira masraf 8 liraya satış. Bir kere diğer kulanıcının o cihazı nasıl kulandığını garantisi yok. Teknisyenleri rezalet anlamıyolar. Cihazdan bir ara satış için gönderdim adam titreşim sensörü arızalı göndermeden önce çalışıyordu iPhone 8 gönderdim rezalet firma Touch ID de gitmiş ona da arızalı yazmışlar cihazın içini de açmışlar şikayetçi oldum bir şey çıkmadı.
Şans yoktur ihmal vardır.
Diyebilecek bir şeyim yok maalesef. Denetlemenin olmadığı bir ülkede yaşıyoruz. Bunun yanında insanların da aynı oranda sahtekar olduğunu düşünürsek, sizlere sabır ve güzel sonuçlar diliyorum.
Biraz daha anlaşılır yazmanız gerekiyor, yazınızı anlamak için oturup kafa yormak lazım.
Firmayı aşağıdaki kurumlara şikayet ettim;
-Tse
-Ticaret bakanlığı.
-CİMER
-Piyasa gözetim ve denetim başkanlığı.
-İstanbul ticaret il müdürlüğü.
-İlçe hakem heyeti başkanlığı.
İlerleyen süreçte;
-Anadolu cumhuriyet başsavcılığı.
-İstanbul ticaret il müdürlüğü.
Firmaya aşağıdaki kanallardan sorun ilettim;İki firmayı birbirine tutuşturun. Ürünü aldığın firmanın dediklerini ne şekilde nasıl ürün sattıklarını servise söyle servisin dediklerini ürünü aldığın yere söyle birbirini yesinler tutuşsunlar.Ve bu konuyada dikkat çekerek şikayetini yap ilgili yerlere. Hem Google da forumlarda tonla şikayetler var bunları alıp kanıt örnek olarak gösterilebilirsin.