EBA canavarı bilgisayar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O değil de bu sene iyi canavar yaptı.

Hocam attığımı trollerseniz güzel olur.
https://www.letgo.com/tr-tr/i/sorun...canavari_40bcad15-7b44-435b-9232-b9ec856f2c6c

Bunlarda bir şey mi? 1-2 ay önce kuzenim firmaların websitelerinden bileşen almak istemedi. Ona donanımları sıraladım, ertesi gün bilgisayarcının birine gidip bu donanımları sormuş; yetkili arkadaş "Sana 5000TL'ye çok güzel PC var. Yarına kalmaz!" demiş.
Özelliklerini veya fiyat bazında iyi olup olmadığını öğrenmek için satıcı ile konuşmamı rica etti (Bileşenlerin yazdığı kağıdı orada unutmuş).

Adresi aldıktan sonra (Dükkanın adı Asus vb. önadları felan vardı.) sıfır bilgili bir kafada gittim. Aynı fiyatı vermesi için şuralarda kullanılacak felan dedim, aynı fiyattan ürünü gösterdi...O da ne GTX 1050 Ti, 8GB RAM, Ryzen 5 1600 (AF değil, standart), PSU Everest'ti herhalde, anakart B320 ve kasa ise içler acısı modeldi...Satıcının söylediği ise "Ryzen 5 serisi, en son çıkan..." diye sürekli tekrarladı. Hakkını yemeyeyim, ekran kartını doğru söyledi ama GT 1030'un kutusunu işaret etti.

Yavaş yavaş bilgili olduğumu yansıtmaya çalıştım. Satıcıya diyorum ki: Ağabey, bu işlemci son çıkan (3600 veya X serisi) değil, yanlış söylüyorsunuz. Hala "Kardeş burada ne yazıyor 3.6MHz yazıyor, yani 3000 serisi bunlar" öyle deyince sinirden nefes alamayacak kıvama geldim ve devam ettim "O MHz'dir işlemcinin frekansı, gösterdiğiniz ise taban frekanstır; işlemcinin frekansını 4.4'e getirdiğimizde 4000 serisi mi oluyor" dedim. Duraksadıktan sonra (Yanında da EBA PC'si alacak bir ağabey var, adama bakıp bana gülmeye başladı) taban hızı ama serisi oluyor o dedi ve ekledi "Ben Asus'ta 2.5 sene satış danışmanlığı yaptım, benden iyi mi bileceksin? dedi"

Ek olarak: adama Ryzen diyorum, yeminle "Ekran kartını mı diyorsun" dedi (Bunun gibi bir iki şeyi de karıştırdı).

İyice sinirlendikten sonra ekran kartına geldi sıra (Adam çakmıştı artık), bu kart eski deyince "Yeni bu kart nasıl eski olsun, Asus yenisini çıkardı bunun RX 590'dan daha performanslı bu arkadaşım" diyerek aklı konusunda şüphe duymama neden oldu (Diğer müşteride hala bana cahil muamelesi yapıyor). Dükkandaki PC'yi kullanıp size karşılaştırma sonuçlarını göstereyim dediğimde, daha önce dediğini tekrarladı "Youtube'den şu kanalı bu kanalı izleyip, yok Ryzen'miş şuymuş buymuş kafanıza sokup geliyorsunuz" dedi (Diğer müşteride kazıklanacağını bilmeden hafiften gülmeye devam ediyor) Testleri açayım diye ısrar ettim başta yok, bu iyi işte dedi ama sonra testlere bakmadı...Oralı olmadan PC'de öylesine gezmiş oldum.

Yemin ederim, ağlıyacak duruma geldim (Kendi bilgilerimden şüphe ediyordum). Adama selam çakıp dükkandan çıkarken, "Gardaş piyasayı kötü biz ne yapalım" vb. kelimeler kullandı. O değil de zar zor parayı denkleştiren (Bana gülen müşteri) adama üzüldüm ya, en kötü bileşenleri kazık fiyattan çekti adama...

Son düzenleme:
Çoktan...

Dram hikayesi gibi. Ne oldu arkadaşa almadı değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…