EBA'da sınıf 41 kişi gözüküyor

nox1ez

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam ben bu sene 9. sınıfa geçtim geçtiğim okulun kontenjanı 120. buna rağmen EBA'ya göre "e" şubesindeyim ve bu şube 41 kişi. 120 kontenjanlı okulda e şubesi olması bile garipken 41 kişi gözüküyor bu sınıf. Bir arkadaşımın arkadaşıda bu okulda o b şubesindeymiş 25 kişi gözüküyormuş. Sizce bu durum geçici bir durum mudur yoksa kalıcı mı? Ben geçici olduğunu düşünüyorum.

Geçici olur muhtemelen eğer sınıf çok büyük değilse 41 kişinin zor sığacağını düşünüyorum dağıtım yaparlar muhtemelen.

Geçici oluyor olabilir okul başladığında ilk veya 2.gün sizi başka sınıfa atarlar.

Arkadaşlar hesaplamalarıma göre bu ihtimal çok düşük zaten şöyle bir hesaplayalım.

E şubesi 41 b şubesi 25 kişi toplamı 66 eder. Okul kontenjanı 120 kişi ise 54 kişi ise A, B, D sınıflarında olmalı. 54/3=18 olduğuna göre bu sınıflar 18 kişi olmalı bu durumda dağılım şu şekilde olur:

A şubesi = 18 kişi.
B şubesi= 25 kişi.
C şubesi = 18 kişi.
D şubesi= 18 kişi.
E şubesi = 41 kişi.

Böyle bir dağılımın gerçekleşme olasılığı pratik olarak neredeyse imkansız.

Geçici olur muhtemelen eğer sınıf çok büyük değilse 41 kişinin zor sığacağını düşünüyorum dağıtım yaparlar muhtemelen.

Ve evet sınıflar 30 kişiyi zor sığdırabilecek bir kapasitede.

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Sınıflar için bir kapasite belirleniyor öncesinden ve sınıf sayısı, öğrenci fazla olunca fazlalıkların hepsini en son şubeye atıyor. Okul yönetimi bunu açılmadan halledecektir zaten kafaya takman gereken bir durum yok.

3 yıldır okula gidemiyorum ama meslek lisesiysen ilklerde bölüm dağıtımı yapılmadan rasgele oluyordu 8.sınıf arkadaşımın sınıfı 23 kisiyken bizim sinif 38 kişiydi bölümler dağıldı gene çok bir değişiklik olmadı Suriyeliler geldi okula baya her sinif 42 kişiydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…