Merhaba, şimdi ben eBay üzerinden 400 dolara 1 kg altı bir ürün alacağım diyelim. Ürünün nakliye masrafı ise 50 dolar. Toplam 450 dolar. Başka ücret ödemeden ürün gümrükten geçecek mi, yoksa ayrı olarak gümrük vergisi alınır mı? Alınırsa ne kadar alınıyor?
Merhaba, şimdi ben eBay üzerinden 400 dolara 1 kg altı bir ürün alacağım diyelim. Ürünün nakliye masrafı ise 50 dolar. Toplam 450 dolar. Başka ücret ödemeden ürün gümrükten geçecek mi, yoksa ayrı olarak gümrük vergisi alınır mı? Alınırsa ne kadar alınıyor?
150 Euro üstü olduğu için neredeyse ürün ücreti kadar vergi çıkar bilginiz olsun. Ve sizin takip etmeniz gerekir tüm süreci. 150 Euro üstü ürünler artık ticari ürün muamelesi görüyor ve gümrük müşaviri tutmanız gerekiyor, ardunyo ücreti o ücreti bu ücreti derken ürün fiyatı kadar masraf çıkıyor.